12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTotul pentru victorie

Totul pentru victorie

Pandurii – Dacia Mioveni
Stadion „Municipal“
, mâine, ora 19.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Vancea, Fl. Stângă, D. Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Dacia: Stanca – Ghindeanu, Daouda, Ir. Voicu, Baicu – Murgan, Olteanu, Vladu, R. Neagoe – Cr. Bratu, I. Savu. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Atât Pandurii Târgu Jiu, cât şi Dacia Mioveni au nevoie de cele trei puncte, gorjenii – pentru a-şi asigura prezenţa în Liga I, iar argeşenii – pentru a-şi prelungi cu încă 90 de minute speranţele salvării de la retrogradare.

Jocul de mâine de pe Municipalul târgujian se anunţă o pledoarie pentru fotbalul ofensiv, ambele echipe având suficiente motive pentru a-şi dori victoria. Gorjenii au nevoie de cele trei puncte pentru a-şi asigura matematic îndeplinirea obiectivului, menţinerea în Liga I, în timp ce Dacia Mioveni ar mai putea spera la salvarea de la retrogradare doar dacă învinge la Târgu Jiu. Pandurilor le-ar fi suficient şi un punct, dar nu şi lui Sorin Cîrţu, care trebuie să renunţe la celebra „autobază“ probată de-a lungul campionatului şi să dea mai multă importanţă fazei de atac.
Pandurii Târgu Jiu are nevoie de o remiză sau de victorie pentru a elimina Dacia de pe lista contracandidatelor la salvarea de la retrogradare, în timp ce echipa argeşeană ar putea lua locul oltenilor în Liga I, cu două victorii în ultimele două etape, coroborate de două eşecuri ale pandurilor. „Nu îmi este teamă de Mioveni, chiar dacă Dacia îşi joacă ultima carte la Târgu Jiu. Tocmai de aceea noi suntem obligaţi să câştigăm, pentru a nu avea emoţii în ultima etapă, când jucăm la Reghin contra Gloriei Bistriţa. Nu ştiu cum va trata Dacia acest joc, dar pe mine mă interesează cum îl vom aborda noi. Sper să găsesc cei mai în formă jucători, pentru a reuşi să câştigăm acest meci. Nu cred că Dacia ne-ar putea retrograda, numai noi ne-am putea crea probleme“, a declarat antrenorul Eugen Neagoe.

„Suntem salvaţi şi cu un punct“

Chiar dacă un punct ar putea fi suficient pentru salvare, pandurii vor să termine în forţă acest sezon, cu două victorii consecutive, atât cu Dacia Mioveni, cât şi cu Gloria Bistriţa. „Cred că suntem salvaţi de la retrogradare, chiar dacă vom acumula numai un punct în aceste două etape care mai sunt de disputat. Cu toţii ne dorim însă victoria în partida de duminică şi în etapa viitoare, pentru a încheia sezonul pe un loc mai bun decât acum. Cred că echipa a dovedit, prin ceea ce a arătat pe teren la unele partide foarte dificile, că este valoroasă şi că merită să joace în Liga I“, a mai spus Neagoe.
Conducerea clubului Dacia Mioveni a protestat faţă de decizia LPF de a modifica data disputării partidei dintre Ceahlăul şi Poli Timişoara, însă antrenorul pandurilor nu crede în conspiraţii. „Nu mă interesează dacă vor fi jocuri de culise. Nu cred că Liga sau Federaţia au fost de acord cu amânarea meciului celor de la Ceahlăul doar pentru a juca ultimii şi a cunoaşte rezultatele obţinute de celelalte echipe. Nu ne interesează deloc ce fac alte formaţii, ne interesează doar ce facem noi. Aşa este în fotbal, mai sunt şi echipe care pierd şi care se duc în Liga a doua“, a afirmat „Geană“.

Păcurar ar putea fi forţat

Pandurii Târgu Jiu nu poate conta pe Djakpa şi Rusu, suspendaţi, Mândrean, Liviu Mihai şi Arrieta, accidentaţi. Nici situaţia lui Alexandru Păcurar nu este foarte clară. Deşi nu este refăcut sută la sută, acesta din urmă va sta pe banca de rezerve şi va fi utilizat cu orice risc, dacă situaţia o va cere. „Dacă va fi nevoie, îl vom forţa şi pe Păcurar la acest joc cu Dacia, chiar dacă nu este apt sută la sută din punct de vedere medical. A pierdut şi foarte mult din pregătire, dar, la valoarea şi experienţa lui, cred că ne poate ajuta cât timp va fi pe teren. Arrieta are şi el în continuare probleme şi nu este apt, dar vom vedea până la ora jocului dacă ne vom putea baza pe el sau nu“, a încheiat Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU