13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteluţa, la mâna Ştiinţei

Steluţa, la mâna Ştiinţei

Gloria Buzău – Universitatea
Stadion „Gloria“
, astăzi, ora 16.30 (Kanal D).
Formaţii probabile:
Gloria:
Mincă – Ninu, Al. Tudose, Jozici, Eze – Paleacu, Al. Stoica, Bicfalvi, Cl. Ionescu – Liţu, Andre Nunes. Antrenor: Fane Stoica.
Universitatea: S. Lung Jr. – Bărboianu, Dănănae, V. Găman, Rose – Prepeliţă, Săceanu, Gîngioveanu – Wobay, Dina, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: A. Bogaciu – I. Popa, S. Slabu.

Şi Craiova arbitrează ocupantele locurilor retrogradabile 15 şi 16, pentru care se bat să le evite, pe lângă Dacia Mioveni, Gloria Buzău, adversara de astăzi a Universităţii, şi Ceahlăul, echipă cu care oltenii vor juca în ultima etapă a campionatului. 

Craiova şi Timişoara sunt echipele care ar putea decide ocupantele locurilor 15 şi 16, retrogradabile, pentru evitarea cărora lupta se dă în trei, între Gloria „Steluţa“ Buzău, Ceahlăul lui „Pinalti“ şi Dacia lui „Sorinaccio“. Gloria Buzău, echipa lui Fane Stoica şi Silviu Lung, este condamnată să câştige astăzi în faţa Ştiinţei, deoarece, în ultima etapă, buzoienii se deplasează în Ghencea, acolo unde se spune că sunt deja făcute cărţile pro Steaua. Tot aşa, se spune că echipa Ceahlăul se va impune mâine-seară fără probleme în faţa timişorenilor. Cam multe speculaţii făcute în acest final de campionat s-au adeverit, rămâne de văzut ce se va întâmpla pe teren.
La Buzău, Nicolo Napoli va fi obligat să trimită o echipă modificată faţă de meciul cu Steaua, un team „întărit“ cu mulţi tineri, deoarece în lotul Craiovei sunt destule probleme. Pe lângă mai vechile absenţe ale australianului Michael Baird, operat de menisc la ambii genunchi în ţara sa natală, şi căpitanului Dorel Stoica, suspendat pe nedrept două etape, pentru meciul de astăzi, de la Buzău, alţi patru jucători importanţi ai Universităţii nu pot fi folosiţi de Napoli: Bornescu, Mitchell, Dilevski (suspendaţi în urma cartonaşelor din partida cu Steaua) şi Andrei Ionescu, „micul Balaci“ acuzând o mai veche accidentare. „Am încredere în cei care îi vor suplini pe cei accidentaţi şi suspendaţi“, a afirmat italianul Napoli, antrenorul care a redat încrederea în echipa Craiovei. Revine însă, după toate probabilităţile, Ciprian Tănasă, refăcut după accidentarea din meciul cu SC Vaslui şi care a fost inclus în lotul deplasat pentru partida cu „Steluţa“, de la Buzău.
Intrat mai devreme în vacanţă, după suspendarea de două etape primită în urma intrării la Dănciulescu din meciul cu Dinamo, Spase Dilevski a primit ieri o veste bună. Mijlocaşul australian a fost convocat în lotul naţional Under 23, care va reprezenta ţara de la Antipozi la Olimpiada de la Beijing. Şi fundaşul Josh Mitchell, pentru care sezonul s-a încheiat după cartonaşul roşu primit cu Steaua, are şanse mari să-l urmeze pe Dilevski şi să îmbrace tricoul naţionalei Australiei la Jocurile Olimpice din China.

Fane Stoica: Suntem condamnaţi să luăm trei puncte

„Noi trebuie să batem neapărat, suntem condamnaţi să luăm trei puncte în acest meci (…) Suntem la mâna Craiovei, dacă vrea să ne retrogradeze o poate face, dar poate şi să ne salveze“, a spus Fane „Mourinho“ Stoica, actualul antrenor al Gloriei, fost la Universitatea Craiova.
În privinţa lotului, Fane îi va putea utiliza pe cei trei suspendaţi la meciul cu Timişoara, Tudose, Paleacu şi Gheorghiţă. Totodată, în lotul pentru meciul de astăzi este inclus şi Vigariu, refăcut după o accidentare, dar nu şi Şuleap. Incert este V. Simion, locul lui fiind luat, probabil, de brazilianul Andre Nunes.
Buzoienii sunt supăraţi şi surprinşi de maşinaţiunile făcute în favoarea Ceahlăului, meciul acestora cu Timişoara fiind reprogramat pentru duminică şi netelevizat. Totodată, finanţatorul Buzăului, Costel Bucur, pretinde că va fi blat la Piatra Neamţ: „Sunt convins că echipa Ceahlăul va bate fără probleme“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII