14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea merge să câştige la Buzău

Universitatea merge să câştige la Buzău

Universitatea Craiova va disputa sâmbătă (ora 16.30 – Kanal D), la Buzău, ultimul meci în deplasare din acest sezon. Pentru olteni jocul este unul normal, de campionat, însă pentru gazde confruntarea se anunţă decisivă în privinţa menţinerii în prima ligă. Gloria lui Fane Stoica şi Silviu Lung nu are decât varianta victoriei, cei doi antrenori craioveni care pregătesc gruparea moldoveană sperând să profite de numeroasele absenţe din lotul Ştiinţei. Nicolo Napoli nu va putea conta, în afara lui Baird şi Tănasă, pe Bornescu, D. Stoica, Mitchell şi Dilevski, suspendaţi, dar tehnicianul italian rămâne optimist. „Toate meciurile le abordăm la victorie. Aşa vom face şi la Buzău, nu contează problemele de lot“, a precizat Napoli.
Pentru prima dată în acest sezon, Universitatea nu va putea folosi fundaşii centrali de bază, Stoica şi Mitchell, dar înlocuitorii lor speră ca absenţa celor doi să nu fie resimţită. Valerică Găman, fundaşul de 19 ani al Ştiinţei, susţine că echipa se poate mobiliza şi poate obţine un succes la Buzău în faţa formaţiei care a primit în acest sezon numele „Steluţa“. „Nu contează cine îi va înlocui pe Dorel şi Mitchell, important este ca aceia care vor intra să dea totul pe teren. Ştiu că Gloria Buzău este într-o situaţie dificilă, însă acest lucru nu ne interesează. Au ajuns aici din vina lor. Pentru ei, rezultatul partidei de sâmbătă va conta enorm, însă noi mergem să câştigăm“, a declarat Găman pe site-ul clubului.

Găman, apreciat de Napoli

Tânărul jucător craiovean este apreciat de Napoli şi, mai mult ca sigur, va fi titular la Buzău. Valerică Găman a profitat fie de absenţa lui Stoica, fie de cea a lui Mitchell şi şi-a câştigat un loc în primul unsprezece al Universităţii. El a avut o evoluţie foarte bună cu Steaua, fiind schimbat în repriza secundă din cauza unor dureri musculare. „Găman întâmpină mereu aceleaşi probleme la gambe, nu poate duce un meci la intensitate maximă, aşa cum s-a jucat cu Steaua. Dar, cât a fost în teren, a avut o prestaţie foarte bună. Lipsa lui s-a cunoscut ulterior, când am pierdut la capitolul înălţime în duelurile cu atacanţii stelişti“, a afirmat Nicolo Napoli.
Cel mai probabil, axul central al defensivei oltene va fi format sâmbătă, în premieră, din Găman şi Dănănae, ultimul mai fiind folosit pe acest post pe finalurile de meci, în momentul în care Valerică era schimbat. În aceste condiţii, banda dreaptă va fi acoperită de Bărboianu, la mijloc locul lui Dilevski putând fi luat de A. Ionescu sau Săceanu, cu toate că ultimul nu l-a mulţumit pe Napoli atunci când italianul a contat pe el. Alb-albaştrii au avut şi ieri în program un singur antrenament, după-amiază, de astăzi jucătorii intrând în cantonament.
Universitatea a primit şi o veste bună, care a venit tocmai din Australia. Michael Baird s-a operat cu succes de menisc la ambii genunchi, fiind bucuros că ligamentele încrucişate de la piciorul stâng nu au fost afectate de accidentare. Perioada de recuperare a atacantului va fi mult mai scurtă decât se estima, Baird anunţându-şi revenirea în România la începutul lunii iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII