19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, speranţa toscanilor pentru Cupa UEFA

Mutu, speranţa toscanilor pentru Cupa UEFA

Suporterii şi coechipierii „Briliantului“ aşteaptă ca atacantul român să înscrie în poarta celor de la Glasgow Rangers şi să o ducă pe Fiorentina în finală.

 

 

Partidele din manşa secundă a semifinalelor celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi, Cupa UEFA, se vor disputa în această seară.

Pe arena „Petrovsky“ din Sankt Petersburg, echipa rusă Zenit va primi replica formaţiei germane Bayern München, meciul, care va începe la ora 19.30, urmând să fie arbitrat de norvegianul Tom Henning Ovrebo. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Partida dintre echipa la care evoluează atacantul român Adrian Mutu, AC Fiorentina, şi formaţia scoţiană Glasgow Rangers se va disputa pe stadionul „Artemio Franchi“ din Florenţa. Această confruntare, care va începe la ora 21.45, va fi arbitrată de belgianul Frank de Bleeckere. În tur, scorul a fost egal, 0-0.

 

Mutu este prudent

Adrian Mutu (foto) este încrezător în şansele Fiorentinei de a se califica în finala Cupei UEFA, susţinând că remiza „albă“ înregistrată în prima manşă pe terenul scoţienilor nu avantajează nici una dintre cele două formaţii.

„Am obţinut un rezultat bun în tur, dar trebuie să ne concentrăm la maximum în meciul de pe teren propriu, deoarece Rangers este o echipă periculoasă în deplasare. Şansele de calificare în finală sunt egale pentru ambele formaţii, remiza din prima manşă lăsând lupta deschisă“, a spus „Briliantul“.

Adrian Mutu este vedeta formaţiei „viola“, în el punându-şi speranţele atât suporterii din Florenţa, cât şi coechipierii săi. Atacantul român a înscris în acest sezon de 17 ori în Serie A şi de şase ori în Cupa UEFA. De altfel, Mutu a marcat toate cele trei goluri ale Fiorentinei în dubla manşă cu PSV Eindhoven (1-1 acasă şi 2-0 în deplasare), care au dus gruparea toscană în semifinalele competiţiei.

Coechipierul lui Mutu, Christian Vieri, speră că atacantul român îşi va continua forma bună şi va înscrie în returul semifinalei cu Rangers.

„Mutu a tot înscris în ultimul timp şi sper să dea câteva goluri şi în poarta scoţienilor. Nu ştiu dacă putem câştiga Cupa UEFA, dar suntem fericiţi că am ajuns în semifinale şi vom vedea ce se va întâmpla“, a spus Vieri.

Lippi crede în şansele Fiorentinei

 

Fostul selecţioner al Italiei, Marcello Lippi, campion mondial în 2006, a spus că Fiorentina o va învinge pe Rangers, deoarece „joacă bine, iar de trei ani are continuitate în rezultate“.

„Fiorentina este vârful de diamant al fotbalului italian în Europa. Nu voi merge pe «Artemio Franchi», dar vreau să merg la Manchester pentru finală şi să fiu suporterul echipei viola. Fiorentina joacă bine şi de trei ani are continuitate în rezultate. Sunt încrezător că va ajunge în finala competiţiei“, a spus Lippi.

Şi preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete, susţine că Fiorentina se va califica în ultimul act al celei
de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi.

„Sunt sigur că Fiorentina se va califica în finala Cupei UEFA. Calitatea jocului va permite echipei viola să se califice“, a precizat Abete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU