19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Scurte ştiri

Hello Kitty, pe coperta revistei Vogue

Simpaticul personaj de desene animate Hello Kitty va apărea pe coperta ediţiei japoneze a revistei Vogue, pe 26 aprilie, informează Yahoo!News. Însă, înainte de aceasta, pisica va avea parte de o schimbare de look pe care o vor „opera“ stiliştii ce lucrează pentru această publicaţie. Hello Kitty va fi protagonista unui pictorial în care va purta haine din colecţia de toamnă-iarnă a casei de modă Dior şi în care va apărea alături de designerul John Galliano. „Este prima dată în istorie când renumita casă Dior îşi prezintă colecţia cu ajutorul unui personaj de desene animate“, a declarat un reprezentant al trustului de presă ce publică Vogue Nippon, care a adăugat totuşi că pisica este deja recunoscută în industria modei. „Filmele de animaţie şi personajele create în Japonia au influenţat foarte mult lumea modei în ultimele câteva sezoane, dar Hello Kitty este specială. Este un personaj cunoscut şi adorat de toţi cei care lucrează în industria modei şi tocmai de aceea noi, cei de la Vogue, am vrut să o includem în paginile revistei“, a explicat reprezentantul publicaţiei.

Airbag-uri pentru protecţia cicliştilor

Federaţia olandeză de ciclism a făcut propunerea ca maşinile care circulă în această ţară să fie dotate cu airbag-uri exterioare, care să-i protejeze pe cei ce preferă să se deplaseze pe bicicletă. După cum informează Yahoo!News, această măsură a fost propusă cu scopul de a reduce numărul de accidente mortale în care sunt implicaţi ciclişti. În Olanda, există mai multe biciclete decât locuitori şi, prin urmare, cei mai mulţi dintre cicliştii care mor anual în această ţară în accidente rutiere sunt victime ale impactului cu autovehicule motorizate. „Până acum s-au luat nenumărate măsuri pentru protejarea pasagerilor din interiorul maşinilor, dar nu s-a gândit nimeni la cei din afară“, au protestat reprezentanţii federaţiei de ciclism. Aceştia îi îndeamnă pe responsabilii politici şi din industrie să se mobilizeze pentru a reduce consecinţele dramatice ale accidentelor în care sunt implicaţi ciclişti. Ca argument, reprezentanţii federaţiei au anunţat că importanta companie suedeză Autoliv Inc, cel mai mare producător de airbag-uri, a pus deja la punct proiectul pentru o astfel de protecţie. Este vorba de o pernă de aer care, în cazul impactului, se deschide pe capota maşinii.

Mariah Carey compară căsătoria cu răpirea

Mariah Carey a comparat căsătoria ei cu Tommy Mottola cu o „răpire“, susţinând că a simţit atunci că era prinsă într-o relaţie fără finalitate. După cum probabil ştiţi, cântăreaţa s-a căsătorit în 1993 cu Tommy Mottola, fost şef al casei de discuri Sony, căruia îi este atribuită descoperirea talentului artistei, însă cei doi au divorţat în 1998. Acum, Mariah, care avea doar 23 de ani când s-a căsătorit, recunoaşte că acel mariaj a fost una dintre cele mai mari greşeli ale vieţii sale. „Cred că am făcut o greşeală imensă că m-am măritat la o vârstă atât de fragedă. M-am căsătorit cu Tommy Mottola împinsă de la spate. Nu ştiu cum ar descrie alţii căsnicia mea de atunci, dar vă spun că m-am simţit ca şi când aş fi fost închisă într-o colivie de aur“, a spus cântăreaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS