21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Remiză nebună

Dinamo – „U“ Craiova 4-4
Stadion: „Dinamo“
, spectatori: 3.000.
Au marcat: Dănciulescu ’50, ’58, Bratu ’52, ’67 / Dina ’25, Fl. Costea ’43, ’80,  Gângioveanu ’49.
Dinamo: Lobonţ – Blay, L. Goian, Pekaric (’46, Diabate), Pulhac – Zicu, Mărgăritescu, Ropotan (’41, C. Munteanu), Ad. Cristea (’46, Torje) – Dănciulescu, Fl. Bratu. Antrenor: Cornel Ţălnar.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Dilevski (’73, Bărboianu), Gângioveanu (’57, A. Ionescu) – Wobay, Dina (’54, V. Găman), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Mărgăritescu, L. Goian / Dănănae, Rose.
Cartonaş roşu: D. Stoica (’33).
Au arbitrat: M. Martiş – C. Savu, I. Mîrţ.

Deşi a condus cu 3-0, Universitatea Craiova a ratat victoria în „Ştefan cel Mare“, după un meci în care ambele echipe au terminat jocul în inferioritate numerică. 

Partida Dinamo – Universitatea Craiova a început la „Classa di T“, restaurantul lui Vasile Turcu, unul dintre acţionarii echipei bucureştene. Adrian Mititelu şi Ilie Balaci s-au întâlnit cu şefii „câinilor“, acolo unde a apărut şi patronul Stelei, Gigi Becali. „Ne-am simţit bine. Nu am vorbit de fotbal. Dinamoviştii sunt la fel de primitori ca şi noi. Am discutat împreună aproape două ore. Gigi Becali a plecat în grabă, abia am avut timp să-i urez «La Mulţi Ani!» de ziua numelui“, a spus Mititelu, pe craiovamaxima.ro. La încălzire, în lipsa suporterilor alb-albaştri, ultraşii dinamovişti au cerut echipei lor, dar şi Craiovei, să joace corect cu Steaua. Singurul care s-a angrenat în discuţie cu suporterii alb-roşii a fost Jerry Gane, care a jucat în „Groapă“ şi care le-a spus dinamoviştilor că vor bate Steaua sâmbătă, cu condiţia să învingă şi ei în meciul direct programat peste două etape.

Stoica, suspendat cu Steaua

În ceea ce priveşte desfăşurarea de forţe din teren, prima repriză a fost dominată de alb-albaştri, care, după un început mai timid, şi-au intrat repede în rol, reuşind să puncteze de două ori în poarta lui Lobonţ. În minutul 25, Wobay l-a găsit excelent pe Fl. Costea, acesta a întors cu călcâiul pentru Dina, care a deschis scorul. A venit apoi eliminarea uşoară a lui D. Stoica, Universitatea fiind nevoită să joace cu un om în minus din minutul 33. Două minute mai târziu, bucureştenii puteau egala la lovitura liberă executată de Zicu, dar Bornescu a salvat in extremis. Pe final de repriză, Florin Costea a punctat pentru 2-0, oltenii intrând la cabine cu un avantaj aparent liniştitor. Mai mult, la reluare, Gângioveanu (’49) a marcat după o minge făcută cadou de Lobonţ şi oltenii jubilau. Un 3-0 nesperat şi se părea că zarurile au fost aruncate.

Şansă ratată

Continuarea a demonstrat însă că fotbalul nu are reguli, iar în opt minute Dinamo a egalat, profitând şi de buimăceala juveţilor în apărare, ieşirea lui Stoica punând mari probleme în centrul defensivei lui Nicolo Napoli. Dănciulescu, de două ori, şi Bratu o dată au punctat pentru „câini“, anulând avantajul craiovenilor. În minutul 67, Bornescu a fost din nou depăşit, Bratu înscriind pentru a doua oară, aducând pe Dinamo în avantaj.
Echilibrul numeric s-a restabilit în minutul 69, când Dileski l-a lovit pe Dănciulescu, dinamovistul fiind diagnosticat cu fractură de piramidă nazală, motiv pentru care a fost transportat la spital. Deoarece Ţălnar făcuse toate schimbările, bucureştenii au fost nevoiţi să joace şi ei cu un om în minus. Finalul meciului a aparţinut alb-albaştrilor, care au egalat prin golgheterul Fl. Costea (’80), după o nouă greşeală a lui Lobonţ. Juveţii puteau da lovitura în minutele de prelungire, când execuţiile lui Fl. Costea, de două ori, şi Prepeliţă i-au lăsat fără suflare pe suporterii dinamovişti, dar Lobonţ a intervenit salvator de fiecare dată, refuzând să le ofere oltenilor plăcerea de a jubila din nou, după 14 ani, în „Ştefan cel Mare“.

Ştiinţa s-a lepădat de suporteri

Suporterii craioveni au ratat începutul meciului din cauza blocajelor din trafic, dar şi pentru că oficialii Universităţii nu i-au recunoscut la începutul partidei. Mai-marii grupării din Bănie au anunţat la sedinţa tehnică dinaintea meciului că nu au suporteri, deşi în Capitală ajunseseră peste 200 de ultraşi alb-albaştri. Aceştia au fost preluaţi de jandarmi, care i-au condus la una dintre case, de unde şi-au cumpărat bilete, pe baza cărţii de identitate. Apoi, cu buletinul şi biletul în mână, fanii Ştiinţei au fost trecuţi pe tabele de jandarmi, abia după aceste formalităţi primind acceptul de a intra pe stadion. Din această cauză, primii suporteri au reuşit să ajungă în tribună abia în minutul 24, cu puţin timp înainte ca Dina să deschidă scorul. Grosul galeriei oltene a intrat pe stadion în minutul 36.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII