11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

scurt

Buzan vrea victorii în Ungaria
Antrenorul-jucător al secţiei de scrimă a CS Chimia Vâlcea, Livius Buzan, împreună cu sportivii Alexandru Mihai şi Caterina Mureşan, au fost invitaţi pe 19 şi 20 aprilie la un puternic turneu amical, care se desfăşoară la Budapesta (Ungaria). „Competiţia se numeşte «Lamele Sclipitoare» şi este organizată de un ONG care poartă acelaşi nume. Pentru mine şi Mihai va fi un concurs amical, pe care îl socotim ca un ultim examen înaintea finalelor naţionale. Pentru Mureşan va fi un pic mai greu. Acesta va intra în luptă împotriva loturilor naţionale de tineret şi senioare ale Ungariei. Noi trei suntem singurii români care am fost invitaţi la această manifestare“, a spus ieri Buzan.  Federaţia Română de Scrimă a fost nevoită să schimbe data disputării finalelor Superligii şi a Campionatelor Naţionale pentru seniori, motivul fiind Olimpiada de la Beijing (China). „Finalele, în proporţie de 90 la sută, se vor disputa la începutul lunii iunie şi nu în toamnă, aşa cum fuseseră programate. Într-un fel, pe noi, cei de la Chimia, ne cam dezavantajează acest lucru, mai ales că Alexandru Deaconu este operat la genunchi şi nu se ştie dacă va fi refăcut până atunci“, a afirmat Buzan. Echipele clubului Chimia Vâlcea ocupă în prezent locul secund în clasamentele Campionatelor Naţionale, iar la individual masculin, Livius Buzan, Alexandru Diaconu şi Valentin Niţă sunt calificaţi pe tabloul principal.

Cinci judoka, în finală
Astăzi, la Turnu Severin, va începe finala Campionatului Naţional de Judo Feminin Under 20. Vâlcea va fi reprezentată de cinci sportive, toate legitimate la CS Chimia şi pregătite de Ion Luciu. Cele cinci sportive sunt Roxana Tudor (+70 kg), Ionela Grigore şi Ioana Marin (78 kg), iar la 63 kg vor intra în concurs Ana Maria Hăţiş şi Roxana Andrei. Antrenorul Ion Luciu speră ca pe 20 aprilie, când va avea loc festivitatea de premiere, cel puţin trei sportive să fie prezente pe podium.

Gallovits continuă doar la dublu
Cel mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia WTA, locul 59, Edina Gallovits, a fost foarte aproape să producă surpriza la turneul de 1,34 milioane de dolari de la Charleston, fiind la un pas să o învingă pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 14 în lume. Meciul din turul secund al competiţiei americane s-a terminat cu scorul de 6-7(7), 6-2,7-5, în favoarea jucătoarei poloneze, care s-a impus la capătul a două ore şi jumătate de luptă. În urma participării în această fază a competiţiei, Edina Gallovits s-a ales cu 35 de puncte WTA şi 6.775 de dolari. Dacă în proba de simplu a părăsit competiţia de la Charleston în turul secund, Edina Gallovits a avut o evoluţie foarte bună în proba de dublu, reuşind alături de Olga Govortsova (Belarus) să acceadă în sferturile de finală. Cele două au trecut în optimi, cu 6-3, 6-1, de perechea favorită 7, Medina Garrigues/Ruano Pascual. Gallovits şi Govortsova se vor lupta pentru un loc în semifinale cu perechea formată din Kveta Peschke (Cehia) şi Rennae Stubbs (Australia). Cealaltă reprezentantă a României în proba de dublu, Sorana Cîrstea, nu a avut noroc, fiind nevoită să abandoneze alături de Ayumi Morita în primul tur, la scorul de 1-6, 0-1, în faţa perechii Elena Vesnina/Victoria Azarenka. Cauza abandonului a fost o accidentare a japonezei Morita la încheietura mâinii.

Pavel nu-şi face griji
Tenismanul român Andrei Pavel a afirmat, la scurt timp după tragerea la sorţi a meciului de baraj, că accidentarea sa la spate îl poate obliga să se retragă din activitate, dar, cu toate acestea, România poate învinge India fără el. „Am avut noroc la tragerea la sorţi. Este India şi jucăm acasă, ceea ce e un avantaj. Din păcate, eu nu mă simt foarte bine, nu am mai jucat după meciul de la Sibiu şi nu cred că voi merge la Roland Garros. Am de ales între o operaţie şi sfârşitul carierei. Voi decide acest lucru şi cred că România trebuie să câştige meciul cu India şi fără Andrei Pavel pe teren“, a spus Pavel, care în acest moment ocupă locul 93 în ierarhia ATP. Echipa de Cupa Davis a României va întâlni, pe teren propriu, formaţia Indiei în meciul de baraj pentru Grupa Mondială, programat în perioada 19-21 septembrie, conform tragerii la sorţi care a avut loc la Londra. Nici vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Dumitru Hărădău, nu crede că India poate să-i încurce pe tricolori: „Faptul că jucăm acasă, pe arenele BNR, şi că totul va fi transmis în direct, ajută foarte mult tenisul românesc. Totuşi, ne îngrijorează faptul că în 2009 vom avea nevoie de o sală şi încercăm să facem ceva ca ea să se construiască până atunci. În caz contrar, o să ajungem în situaţia să nu putem organiza un meci de Cupa Davis, chiar dacă avem acest drept“.

Di Luca a scăpat de acuze
Câştigătorul Turului Italiei din 2007, italianul Danilo Di Luca, a fost achitat de acuzaţiile de dopaj de care se făcea responsabil, după cum a decis Comitetul Olimpic Italian. Iniţial, oficialii de la Roma au cerut suspendarea ciclistului pe doi ani în urma unui control antidoping efectuat în etapa a 17-a a Turului Italiei 2007. Rutierului, care atunci era la echipa Liquigas, i-a fost găsit un nivel al valorilor hormonale echivalent cu al unui copil, ceea ce a condus la ideea unei transfuzii cu ser fiziologic, nefiind depistată nici o substanţă dopantă. A urmat apelul lui Di Luca, care a negat orice implicare în dopaj, cazul său fiind legat de cel al doctorului Santuccione, implicat în dosarul „Petrol pentru dopaj“. Cazul a fost redeschis de o comisie abilitată a CONI, care i-a dat dreptate ciclistului de 31 de ani, echipier al formaţiei LPR, fiind astfel liber să-şi apere titlul câştigat în Giro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS