18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa vrea să-i încurce pe bănăţeni

Ştiinţa vrea să-i încurce pe bănăţeni

Poli Timişoara – Universitatea Craiova
Stadion „Dan Păltinişanu“
, astăzi, ora 20.30 (Naţional TV).
Formaţii probabile:
Poli:
M. Popa – Bădoi, Raţiu, Scutaru, Mihazes – Abiodun, Aliuţă, Borbely, Art. Karamian – I. Ganea, G. Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, V. Găman, Rose – A. Ionescu, Prepeliţă, Dilevski – Wobay, Dina, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: Al. Tudor – Ad. Vidan, B. Velicu.

Poli Timişoara este aproape de cupele europene, motiv pentru care gazdele vor o victorie în faţa Universităţii, dar oltenii promit surpriza pe Bega, ca şi în 2007.

De azi înainte, toate partidele Ştiinţei sunt dificile, alb-albaştrii întâlnind echipe cu mare foame de puncte, unele care se bat pentru cupele europene (Timişoara, Dinamo, Steaua), altele care luptă pentru evitarea retrogradării (Buzău, Ceahlăul). Oficialii şi jucătorii olteni sunt încrezători că astăzi Universitatea va rezista asaltului „Ganezului“ şi, mai ales, al golgheterului Gigel Bucur, care va reveni, după toate probabilităţile, în primul „11“ al gazdelor.
Florin Costea, care a marcat un gol frumos în meciul tur din Bănie (2-1 pentru Craiova), este decis să-l păcălească şi azi pe goalkeeperul bănăţenilor: „Sper să înscriu din nou“. Şi Dina promite un gol: „Vreau să marchez şi la Timişoara“. „Sper să-l anihilez pe Gigel Bucur“, a afirmat şi Valerică Găman, probabil titular din primul minut al întâlnirii. „Ne dorim trei puncte la Timişoara şi, dacă ne vom face jocul, le vom lua, aşa cum am făcut-o în ultimele două întâlniri cu ei. Va fi un meci spectaculos, pentru că ambele echipe joacă fotbal. Poli are jucători foarte buni, dar şi noi am arătat că putem bate pe oricine“, a spus şi Julius Wobay.
Oltenii au ajuns ieri-dimineaţă în Timişoara, cu o cursă charter, efectuând în oraşul de pe Bega şi ultimul antrenament premergător partidei de astăzi. Nicolo Napoli nu-i poate utiliza pe Mitchell, care este suspendat (cartonaşul galben primit în confruntarea cu Oţelul fiind al nouălea), şi nici pe accidentaţii Baird, Tănasă şi M. Costea. Florin Costea, Bornescu şi Dănănae şi-au ispăşit etapa de suspendare, fiind la dispoziţia tehnicienilor Ştiinţei pentru confruntarea de pe „Dan Păltinişanu“.

„La Timişoara, Craiova are doar opţiunea de a pierde!“

„Când jucăm acasă trebuie să câştigăm cu orice preţ! Altă variantă nu există“, a afirmat antrenorul lui Poli, Dusan Uhrin jr., în conferinţa de presă din această săptămână, premergătoare întâlnirii cu Universitatea. Timişoara este clasată pe locul 6, la numai un punct de poziţia a 4-a şi la două faţă de ocupanta locului 3, Rapid, bănăţenii având ca obiectiv accederea în cupele europene. Oricum, şi de pe poziţia a 6-a s-ar putea merge în Cupa UEFA, dacă echipa CFR Cluj va câştiga Cupa României. Aliuţă, playmaker-ul Timişoarei, a ţinut să sublinieze: „Esenţial este să nu pierdem nici un punct acasă, ca să ne calificăm în cupele europene. Nu vrem să depindem de rezultatele din Cupa României“.
În exclusivitate pentru GdS, Marian Iancu, preşedintele suspendat al gazdelor, a declarat ieri: „Pentru noi, este un meci de obiectiv, accederea în Cupa UEFA, în timp ce pentru olteni este unul fără nici un fel de stres. Universitatea Craiova are o singură opţiune la Timişoara, să piardă! Ştiinţa este o echipă din ce în ce mai bună, dar mai are mult până să ajungă departe“.
Principalul Dusan Uhrin Jr. nu poate folosi astăzi cinci jucători, Alexa, S. Stancu (accidentaţi), Latovlevici, Luchin şi Brezinsky (suspendaţi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII