25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPromit să nu facă de râs Craiova

Promit să nu facă de râs Craiova

Antrenorii celor două echipe de baschet de la SCM-U Craiova, proaspăt promovate în Divizia A, Paul Nicolae, Marius Toma şi Liviu Manea, au vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre parcursul celor două formaţii în acest sezon, cât şi despre planurile de viitor. Discuţia a fost intermediată de Dan Magla, preşedintele consiliului de coordonare de la SCM Craiova. „Obiectivele pe care ni le-am propus la începutul sezonului s-au îndeplinit. Meritul aparţine jucătorilor, antrenorilor, care sunt dedicaţi muncii lor. După o pauză de aproape zece ani, avem din nou echipe în prima divizie. Sper că acest lucru va aduce la sală şi suporterii, dar şi sponsori, pentru că altele vor fi cheltuielile atunci. Şi anul acesta am fost ajutaţi ocazional de unii sponsori“, a spus Magla, care se ocupă de cele două formaţii de baschet.
Antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Manea, a spus că promovarea în Divizia A nu a fost o surpriză: „Am spus că vom promova încă din toamnă, pentru că ştiam loturile celorlalte adversare şi că jucătoarele noastre sunt mai valoroase. Drept urmare, am obţinut numai victorii“.
„Am făcut un pas enorm faţă de anii trecuţi, când ne chinuiam să rămânem pe harta baschetbalistică a ţării. Cât despre disputa din play-off, cu Otopeni, nu trebuie să ridicăm prea mult ştacheta şi să avem aşteptări prea mari. Aceste meciuri ne ajută să ne dăm seama cam pe unde ne aflăm valoric“, a spus Marius Toma, antrenorul secund al grupării masculine de baschet.
La conferinţă au fost prezenţi şi doi jucători, Daniel Liculescu şi Victor Călinescu, acesta din urmă sosit în iarnă la formaţia olteană. Ambii au declarat că aşteaptă duelurile din prima divizie. „Sper să nu ne facem de râs în disputa cu Otopeni“, a spus Călinescu, iar Liculescu a mulţumit conducerii clubului care le-a fost alături.

Fac echipe-satelit

Antrenorii celor două grupări de baschet de la SCM intenţionează ca din toamnă să înscrie şi în Divizia B formaţii, care să fie satelitul celor din prima ligă. „Este destul de greu pentru un jucător să facă saltul de la juniori direct în Divizia A. Vom avea loturi numeroase şi trebuie să joace toată lumea. Întreţinerea unei echipe fără obiectiv în Divizia B costă 50.000 de lei“, a adăugat Liviu Manea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS