12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe recurge la schimbări

Neagoe recurge la schimbări

Pandurii Târgu Jiu va renunţa la formula câştigătoare din ultimele şapte etape, când a reuşit şase victorii şi o remiză, tehnicianul oltean pregătind câteva modificări în unsprezecele de start al partidei de mâine cu Rapid.

Deoarece jocul cu UTA de pe „Municipal“, programat la trei zile după cel din Giuleşti, este foarte important pentru gorjeni, un succes garantându-le salvarea de la retrogradare, antrenorul Eugen Neagoe va menaja jucătorii suprasolicitaţi fizic şi aflaţi la limita suspendării. „Mă gândesc în continuare la problema asta. Avem şapte jucători care sunt la limita suspendării, deci oricare dintre ei dacă va primi cartonaş nu va putea juca marţi cu UTA, dar nu am luat nici o decizie. Mai avem timp până la joc şi vreau să ne gândim bine. Am avut o discuţie cu câţiva jucători şi dacă ei vor promite că nu primesc cartonaş vom risca“, a declarat Neagoe.
Cert este că, la jocul-şcoală de ieri, „Geană“ i-a menajat pe Djakpa, Rus, Iordache, Orac şi Piţurcă, aceştia fiind înlocuiţi de Cardoso, Rusu, Grecu, Arrieta şi Nunes. Alexandru Păcurar, suspendat, şi Constant Djakpa, cu probleme medicale, vor lipsi în Giuleşti, iar Piţurcă, Orac şi Vasilache acuză unele contuzii, dar sunt recuperabili până la ora primului meci.

„Geană“, protejat de plasă

Sezonul trecut, egalul smuls în ultimul minut de Pandurii în Giuleşti a fost „amendat“ de fanii Rapidului cu seminţe şi pahare cu apă aruncate spre banca tehnică a gorjenilor. Acum, după incidentele de la derbiul cu Steaua, întrerupt în minutul 73, după ce o brichetă l-a lovit pe arbitrul Deaconu, organizatorii au decis să monteze plase de protecţie la tribunele I şi II, lucru neagreat de Neagoe. „Probabil nu se va arunca în mine cu brichete. Nu este normal să se întâmple asta pe vreun stadion, dar de multe ori şi suporterii greşesc. Nu ştiu dacă era însă nevoie de plasă. Pe stadionul nostru avem un gard de un metru şi nu s-a întâmplat nimic cu adversarii. Nu cred că se vor întâmpla evenimente neplăcute pe Giuleşti“, a spus Eugen Neagoe. Spectatorii care revin în Giuleşti după două partide cu porţile închise vor fi obligaţi să-şi lase brichetele la poartă, în locul acestora primind chibrituri din partea organizatorilor.
Chiar dacă nu mai are nici o şansă la primele două locuri, Rapid este considerată de Neagoe o formaţie puternică. „Rapid este o echipă bună, cu jucători valoroşi. Unii dintre ei evoluează la naţională. Nu este o echipă rănită. A pierdut contactul cu primele două locuri, dar este o formaţie puternică. Îmi place cum joacă şi nu ne va fi uşor în Giuleşti, dar nici Rapidului nu-i va fi uşor cu noi“, a afirmat „Geană“.

Pandurii vor un final liniştit de sezon

Jucătorii de la Pandurii vor să trăiască fără emoţii ultimele etape ale sezonului, propunându-şi să tranşeze lupta pentru evitarea retrogradării în următoarele trei runde. „Mergem încrezători în Giuleşti. Noi sperăm ca în două-trei etape să scăpăm de zona retrogradării, pentru ca ultimele runde să le jucăm mai liniştiţi. Nu ne place să evoluăm cu sabia deasupra capului. Nu merităm să stăm până în ultima etapă să aşteptăm deznodământul“, a precizat Ilie Iordache.
Acesta crede că disputa cu Rapid este un bun prilej de afirmare, după o prestaţie mai ştearsă cu Unirea Urziceni. „A fost o stare de oboseală cu Urziceni. Am jucat trei meciuri dificile în şapte zile, am mai mers şi cu autocarul destul de mult, dar acum nu se mai pune problema de oboseală. Când jucăm cu echipele mari, vrem să câştigăm, să ne arătăm valoarea. Acelea sunt meciurile frumoase“, a declarat Iordache.
Declarat fotbalistul momentului în Liga I de Dan Petrescu, Ilie Iordache crede că nu este timpul pentru a intra în vederile lui Victor Piţurcă la lotul naţional. „Suntem tineri, dornici de afirmare. Este prea devreme să se vorbească de naţională. Nu mă gândesc aşa departe, am făcut doar câteva jocuri bune“, a afirmat Iordache, care şi-a manifestat dorinţa de a evolua şi sezonul viitor la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS