14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCâinii, prinşi în laţul pandurilor

Câinii, prinşi în laţul pandurilor

Dinamo – Pandurii 1-2
Stadion „Dinamo“
, spectatori: 1.500.
Au marcat: Miranda ’31 / Al. Piţurcă ’87, Arrieta ’88.
Dinamo: Lobonţ – Blay, L. Goian, Pekaric, Pulhac – Ad. Cristea, Ropotan, Mărgăritescu, C. Munteanu (’86, Boştină) – Zicu (’61, Torje), Miranda (’74, L. Ganea). Antrenor: Cornel Ţălnar.
Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso (’46, Djakpa) – Vasilache (’67, Arrieta), Vancea (’46, Păcurar), Fl. Stângă, D. Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Miranda, Ropotan / Vancea, Popete, Arrieta.
Au arbitrat: I. Ivan – Ed. Dumitrescu, S. Stoianof.

Gorjenii au reuşit să întoarcă soarta meciului din Groapă, Piţurcă Jr. şi Arrieta marcând în ultimele minute golurile salvatoare.

Eugen Neagoe şi-a aşezat şi în „Ştefan cel Mare“ echipa pe două linii, distribuindu-l pe Piţurcă în rolul de hărţuitor al fundaşilor adverşi. Prudent, Cornel Ţălnar a păstrat mai mereu lângă fiul selecţionerului câte trei-patru jucători, bazându-şi construcţia doar pe mingi aruncate pe puternicul Miranda. Ca doi boxeri care se studiază îndelung, meciul a decurs lent şi previzibil timp de o jumătate de oră. Obligată să atace, Dinamo nu a dominat, ocazie numai bună pentru rapizii Iordache şi Vasilache să speculeze culoarele laterale. Primul l-a ridiculizat pe Blay, a pătruns până la linia de fund, după ce a mai depăşit un adversar, dar a întârziat ultima pasă, fiind blocat (’30). Două devieri spectaculoase cu călcâiul ale lui Piţurcă, anticipate de fundaşii adverşi, au dat senzaţia că gorjenii pot să şi înscrie. Un pas la ofsaid al apărării lui Neagoe a fost însă dejucat de Miranda, care l-a executat pe Mingote la colţul lung, cu toată opoziţia lusitanului (’31). În replică, Iordache şi Vasilache l-au pus la încercare pe Lobonţ. Zicu a încheiat spectaculos, cu o foarfecă, o primă parte a întâlnirii mulţumitoare pentru gazde.

Arrieta, din nou de trei puncte

Schimbările efectuate de Neagoe la pauză, Păcurar şi Djakpa în locul lui Vancea şi Cardoso, au trădat intenţiile ofensive ale tehnicianului. Formaţia Pandurii a îndrăznit mai mult, a controlat jocul şi trebuia să primească o lovitură de la 11 metri în minutul 66, când Iordache a fost faultat clar în careu de Blay, dar centralul Ivan a închis ochii. Dinamo putea încheia conturile în minutul 85, atunci când Cristea a obţinut un penalti după o imprudenţă a lui Popete. Tot el a executat, dar Mingote a anticipat şi a respins şutul dinamovistului. Cum ocaziile se răzbună în fotbal, gorjenii au întors rezultatul în numai două minute. O cursă senzaţională a lui Iordache a fost finalizată de Piţurcă, iar un minut mai târziu, acelaşi Piţurcă l-a servit excelent pe Arrieta în şase metri şi spaniolul a marcat din plonjon pentru un nou rezultat surprinzător, aducând o victorie meritată gorjenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII