16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie vrea titlul mondial

Tănasie vrea titlul mondial

„Pantera“ din Bănie a afirmat că va fi un alt Sorin Tănasie, iar în 2010 speră să aducă prima centură de campion mondial la profesionişti în Craiova.

– Ai afirmat zilele trecute că vei fi un alt Tănasie! Cum ai ajuns la concluzia aceasta?
– Despre reuşitele mele, despre faptul că sunt primul campion european al Craiovei la profesionişti s-a scris mai puţin decât despre un incident al meu în afara ringului, asta e… Sunt unicul campion mondial de box din Craiova, la amatori, eveniment petrecut cu mulţi ani în urmă, dar lumea uită repede aceste performanţe aduse de mine Craiovei… Într-o discuţie privată v-am spus, într-adevăr, că voi fi un alt Tănasie. Vreau să aduc în Craiova şi titlul mondial la profesionişti!
– Sună frumos, ar fi minunat, dar, după înfrângerea din decembrie 2007 în faţa lui Ballone, când ai părăsit ringul, i-ai supărat pe preşedintele FRB şi pe managerul tău…
– S-a supralicitat acest subiect, nu mai vreau să revin şi să explic ce s-a întâmplat, de ce am părăsit ringul atunci… Boxul este un sport foarte greu, doar cei din fenomen pot înţelege ce s-a întâmplat pe ring în acel meci. Domnii Rudel Obreja şi Fănel Trandafir s-au supărat pe mine ca şi cum eu n-aş fi vrut să fiu campion european! Am fost recent la Bucureşti şi am avut o discuţie cu preşedintele Obreja. Acesta mi-a spus că mă înţelege, mai ales că dumnealui a făcut box, dar a precizat că, de acum înainte, totul depinde numai de mine. Mi-a mai întins o mână… Eu chiar vreau să demonstrez acum că nu sunt într-un con de umbră, că voi avea multe de spus în boxul profesionist. Muncesc din greu şi, cum spuneam, vreau să fiu un alt Tănasie.

Plec la Câmpulung pentru un stagiu de pregătire

– Adică?
– Să atac un titlu intercontinental, apoi, peste un an, unul şi jumătate, cu ajutorul lui Dumnezeu, titlul mondial. Am început pregătirea tot cu antrenorul emerit Vasile Fîntînă, iar duminică plecăm într-un stagiu la Câmpulung Muscel.
– Ţi-ai schimbat managerul…
– Vreau să-i mulţumesc domnului Trandafir pentru tot ceea ce a făcut pentru mine… Decizia de schimbare a managerului am fost obligat s-o iau, deoarece dl. Fănel Trandafir, după meciul din decembrie 2007, mi-a spus că „încheiem totul şi că pot să mă duc la cine vreau…“. Nu doresc să intru în alte amănunte, am nevoie de linişte şi de înţelegere.

Precizare
„Am fost foarte supărat pe Sorin. El a părăsit nejustificat ringul în meciul cu Ballone, un gest care nu se face. În altă ordine de idei, vreau să reamintesc faptul că Tănasie a semnat cu mine un contract pentru o perioadă de cinci ani, începând din 2007 până în 2012. Nu sunt de acord să reziliez contractul, iar dacă Sorin nu înţelege, mă voi adresa, pentru început, Federaţiei Române de Box şi apoi, dacă va fi cazul, Federaţiei Europene de Box. Eu am investit în el. Dacă nu eram eu, nu-l mai ştia nimeni pe Tănasie!“, a spus Fănel Trandafir, fostul manager al lui Sorin Tănasie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII