17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea a destrămat visul lui Fener

Chelsea a destrămat visul lui Fener

Chelsea – Fenerhbace 2-0
Stadion „Stamford Bridge“

Spectatori: 39.000.
Au marcat: Ballack ‘4, Lampard ’87.
Chelsea: Cudicini (Hilario ’25) – Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole – Makelele, Joe Cole (Malouda ’86), Ballack, Lampard – Kalou (Belleti ’58), Drogba. Antrenor: Avram Grant.
Fenerbahce: Volkan Demirel – Gokhan Gonul, Lugano, Edu, Gokcek Vederson – Maldonado (Mateja Kezman ’61), Aurelio, Kazim Kazim, Deivid, Alex – Semih Senturk (Boral ’77). Antrenor: Zico.
A arbitrat: Herbert Fandel (Germania).

„Albaştrii“ şi-au luat revanşa pe „Stamford Bridge“, după înfrângerea de la Istanbul, spulberând speranţele elevilor lui Zico la o calificare istorică.

Fenerbahce a abordat cu un moral excelent disputa cu Chelsea, de marţi seară, de pe „Stamford Bridge“, din cadrul returului sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. În prima manşă, turcii au obţinut o victorie istorică în propriul fief, cu 2-1, iar înaintea confruntării din capitala Angliei au declarat că nu se vor apăra, ci vor miza pe cartea atacului. Socoteala de la Istanbul nu s-a potrivit cu cea de la Londra, „albaştrii“ calificându-se la capătul unui meci puţin spectaculos, salvat oarecum de un final incendiar.

Ballack le-a dat turcilor prima lovitură

Trupa lui Avram Grant a început în forţă meciul şi a deschis scorul în minutul 4, când Ballack a înscris cu o superbă lovitură de cap, fructificând o centrare de manual a lui Frank Lampard. Ostilităţile au continuat în acelaşi fel, „albaştrii” fiind cât pe ce să ducă scorul la 2-0, însă bara din stânga porţii lui Volkan Demirel s-a opus devierii lui Joe Cole (‘8). Turcii au acceptat dominarea, iar Drogba şi-a încercat şansele un sfert de oră mai târziu, atunci când şutul său în forţă a prins mult efect, dar mingea a trecut pe deasupra transversalei.

Abia după o jumătate de oră de joc, elevii lui Zico au reuşit să pună probleme în ofensivă, însă mingea reluată de Lugano a trecut peste poarta apărată de Hilario, cel care, în minutul 25, i-a luat locul portarului Cudicini, accidentat. „Albaştrii“ au reacţionat imediat, iar în minutul 33 Drogba a fost aproape de a majora diferenţa de pe tabela de marcaj, însă şutul său a fost reţinut de Volkan. Spre finalul primei părţi, Kalou a ratat şi el o mare ocazie, şutând neinspirat dintr-o poziţie favorabilă.

Ofensiva lui Fener nu a avut forţă

Conştienţi că trebuia să înscrie pentru a se califica în faza următoare a celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi, jucătorii trupei din Istanbul au mizat mai mult pe ofensivă în partea a doua a partidei. „Albaştrii“ au încercat să speculeze aşezarea înaintată a turcilor, iar Drogba şi-a mai trecut în cont o ratare imensă, şutând puternic din întoarcere direct pe centrul porţii, în braţele lui Volkan. Oaspeţii s-au străduit să aducă o schimbare pe tabela de marcaj în minutul 74, dar Lugano nu a reuşit să finalizeze. Cinci minute mai târziu, Drogba a executat foarte bine o lovitură liberă, însă portarul turc a reuşit să respingă spectaculos de sub transversală. Formaţia lui Zico a forţat egalarea pe final, iar Chelsea a mizat pe contraatac, Frank Lampard îndeplinind o formalitate cu patru minute înainte de final, când a reluat în plasă, din careul mic, mingea trimisă de pe partea stângă de Essien. Elevii lui Zico au sperat în prelungiri, la ultima fază a confruntării, dar au risipit lamentabil lovitura de colţ de care au beneficiat. „Albaştrii“ au obţinut o calificare meritată în semifinalele Ligii Campionilor, de unde speră să ajungă în ultimul act pentru a salva un sezon nu foarte bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS