21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vor să recupereze la Cluj ce au pierdut cu Bistriţa

Oltenii vor să recupereze la Cluj ce au pierdut cu Bistriţa

„U“ Cluj – „U“ Craiova
Stadion „Ion Moina“
, astăzi, ora 16.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
„U“ Cluj:
Merlier – Unguruşan, Şoltuz, Cordoş, Dancia – Bundea, Boudarene, Baiano, G. Coman – Silvăşan, D. Goga. Antrenor: Alpar Meszaros.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Bărboianu, A. Ionescu, Dilevski, Wobay – Fl. Costea, Dina. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: Al. Deaconu – N. Megheşan, Cl. Tripa.

Pentru „U“ Cluj, meciul cu Ştiinţa este o finală, ardelenii susţinând că, matematic, mai au şanse de a evita retrogradarea, în timp ce oltenii speră să recupereze punctele pierdute cu Bistriţa.

Nicolo Napoli şi-a stabilit cartierul general la Rimini, un hotel din Cluj care poartă numele orăşelului italian de pe coasta Adriaticii, oltenii ajungând de luni în oraşul de pe malul Someşului. Ieri, cei 20 de jucători deplasaţi pentru întâlnirea de astăzi cu „lanterna roşie“ a campionatului au efectuat un antrenament în Cluj, la ora meciului de astăzi.
În privinţa lotului, Napoli nu-i poate folosi în continuare pe Tănasă şi Baird, accidentaţi, dar îi are buni de joc pe Rose şi Prepeliţă, cei doi suspendaţi din meciul cu Gloria Bistriţa. După toate probabilităţile, cei doi vor fi titularizaţi din primul minut de joc, deşi în privinţa lui Prepeliţă existau ieri unele semne de întrebare. Dina, autor a două goluri în ultimele două meciuri, va fi probabil şi astăzi preferatul lui „Mister“. Şase jucători ai Ştiinţei sunt la un… cartonaş galben de suspendare: Fl. Costea, Bornescu, Mitchell, Bărboianu, Dilevski şi Săceanu.
„Deşi cei de la Cluj sunt pe ultimul loc, vor face totul să câştige. La fel şi noi, pentru a ne continua parcursul din ultima perioadă“, a declarat Nicolo Napoli pentru Fanatik. „Cred că acum am demonstrat la Craiova ceea ce pot şi mă bucur că munca mea este apreciată. Consider că îmi fac datoria aşa cum trebuie şi doresc să obţinem rezultate bune în continuare“, a adăugat italianul.
„Nu mai facem promisiuni ca în tur, am făcut destule atunci. Acum mergem să jucăm şi să nu pierdem. În plus, cred că şi eu şi colegii mei putem mult mai mult decât am arătat până acum“, a completat Andrei Prepeliţă. Desemnat cel mai bun jucător al Ştiinţei runda trecută de suporterii care au votat pe site-ul clubului, Andrei Ionescu are un singur gând: „Sper să recuperăm la Cluj punctele pierdute cu Bistriţa, pentru a avea un moral bun la meciurile cu Dinamo şi Steaua“. În tur, la Craiova, a fost 1-1, meci în care a (re)debutat oficial la Universitatea antrenorul Nicolo Napoli.

„U“ Cluj – „U“ Craiova, o finală de campionat mondial

Deşi sunt pe ultimul loc, cu puţine puncte adunate (20), gazdele tot mai speră să se salveze, iar matematic este posibil.
Sorin Vădana, directorul sportiv al Universităţii Cluj, a declarat ieri pentru GdS: „Este un meci foarte important pentru ambele echipe, dar pentru noi a devenit decisiv pentru a rămâne în lupta pentru evitarea retrogradării. Nu exagerez cu nimic, partida aceasta are o semnificaţie deosebită pentru noi şi trebuie tratată ca şi cum ar fi o finală de campionat mondial! Cele trei puncte pe care vrem să le obţinem în meciul cu Universitatea ne-ar da speranţe pentru „finalele“ următoare. Dacă nu batem Craiova, ne afundăm şi mai mult şi va fi foarte greu… Este un joc de campionat, iar cel mai bun să câştige“.
Pentru derbiul „studenţesc“ de astăzi, antrenorul gazdelor, Alpar Meszaros, îi are suspendaţi pe Edvan şi Bilica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII