19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportE vremea surprizelor la Pandurii

E vremea surprizelor la Pandurii

Dinamo – Pandurii
Stadion „Dinamo“
, astăzi, ora 20.30 (Kanal D).
Formaţii probabile:
Dinamo:
Lobonţ – Blay, L. Goian, Izvoranu, Pulhac – Ad. Cristea, Mărgăritescu, Ropotan, C. Munteanu – Zicu, Miranda. Antrenor: Cornel Ţălnar.
Pandurii: Mingote – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Vancea, Fl. Stângă, D. Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: I. Ivan – Ed. Dumitrescu, S. Stoianof.

După ce au produs prima înfrângere liderului în Gruia, gorjenii speră să repete isprava şi în „Ştefan cel Mare“, chiar dacă Dinamo este neînvinsă în Liga I de echipa din Târgu Jiu.

Cu şapte locuri mai sus decât în urmă cu şapte etape, când deţinea „lanterna roşie“ în Liga I, Pandurii Târgu Jiu poate fi considerată echipa cu cea mai fulminantă ascensiune din campionat. Succesul de pe terenul liderului CFR Cluj, din ultima etapă, a demonstrat că trupa lui Neagoe (foto) are resurse de a se bate de la egal la egal cu orice grupare din România, indiferent de bugetul acesteia. După ce au detonat bomba în Gruia, gorjenii încearcă să dea lovitura şi în Groapă, pe terenul lui Dinamo, echipă lipsită de aportul golgheterului Dănciulescu, suspendat. Moţi şi Bratu sunt alte două absenţe din tabăra „câinilor roşii“, ambii fiind accidentaţi. „Este un meci foarte greu pentru Dinamo, întrucât Pandurii a obţinut câteva victorii foarte importante. Gorjenii au o revenire extraordinară şi vom trata acest joc foarte serios, pentru că nu vrem să păţim la fel ca formaţia CFR Cluj. Din păcate, avem ceva probleme medicale. Moţi este accidentat, Bratu are contractură musculară, iar Dănciulescu este suspendat“, a declarat antrenorul Cornel Ţălnar.
Pandurii Târgu Jiu poate alinia acelaşi unsprezece ca la Cluj, în lot neexistând jucători accidentaţi sau suspendaţi. Fundaşii laterali Popete şi Djakpa sunt şi ei apţi, însă este greu de crezut că vor reveni ca titulari, după evoluţiile din Gruia ale lui Rusu şi Cardoso.

Gorjenii vor încă o victorie

Dinamo este singura echipă din Liga I neînvinsă de panduri în cele două sezoane şi jumătate de existenţă a gorjenilor pe prima scenă fotbalistică a ţării. Cu cinci victorii din tot atâtea jocuri, zece goluri înscrise şi nici unul primit, „câinii roşii“ pornesc şi în acest meci cu prima şansă. Totuşi, pandurii au reuşit să învingă pe Dinamo sezonul trecut, în optimile Cupei României, printr-un gol al lui Ilie Iordache, omul meciului de la Cluj şi, totodată, golgheterul echipei lui Eugen Neagoe în acest campionat, cu şase goluri. „În primul rând, ne propunem să jucăm bine, iar dacă o vom face, cu siguranţă că şi rezultatul va fi bun. Ne dorim să repetăm şi jocul, şi rezultatul de la Cluj. Eu cred că se poate, dacă am putut câştiga acolo unde nimeni nu a făcut-o în acest sezon. Echipa se prezintă cu un moral foarte bun, băieţii sunt încrezători în forţele lor şi o victorie nu este imposibilă. Am mai bătut pe Dinamo în urmă cu un an la Bucureşti, în cupă. Rămâne să ne pregătim bine pentru acest meci şi să facem tot ce depinde de noi pentru a obţine victoria“, a declarat Neagoe.

Oboseala, inamicul pandurilor

Jocul solicitant cu CFR Cluj, drumul lung până la Bucureşti şi perioada scurtă de recuperare au indus o stare de oboseală în lotul pandurilor, principala problemă a staff-ului tehnic. Deşi beneficiază de condiţii bune de recuperare la Mogoşoaia, sunt jucători care acuză unele lovituri, dar se fac eforturi pentru ca „Geană“ să aibă tot lotul valid. „Este o problemă cu recuperarea jucătorilor, timpul este foarte scurt, dar facem eforturi cu toţii să-i recuperăm cât mai repede. De asta suntem toţi aici, să facem tot posibil ca la ora jocului cât mai mulţi dintre ei să fie apţi de joc. Probleme grave nu avem, doar Chibulcutean acuză o stare de oboseală acută, are şi o contractură, dar sper să nu fie nimic grav. Piţurcă şi Vasilache au şi ei probleme, de aceea i-am şi schimbat la meciul de la Cluj. Acuză lovituri mai dure, dar sper să fie şi ei recuperaţi“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS