18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTeuţan acuză posesorii de săli de sport

Teuţan acuză posesorii de săli de sport

Alexandru Teuţan, preşedintele Clubului Sportiv Şcolar (CSS) Universitatea Craiova, spune că sporturile şcolare de echipă nu sunt sprijinite în Bănie. Principala problemă pe care o întâmpină sportivii de la CSS „U“ este că sunt obligaţi să facă antrenamente în alte oraşe, deşi în municipiu sunt câteva săli de sport. „Avem vreo trei săli în Craiova în care ne-am putea antrena, dar nu vor directorii să ne lase. Şi dacă veţi cerceta, veţi observa că sălile în care noi nu avem acces să ne antrenăm sunt folosite în alte scopuri decât cele didactice“, a spus Teuţan.
Supărarea preşedintelui CSS „U“ Craiova a crescut şi mai mult la sfârşitul săptămânii trecute, când clubul său a fost gazda turneului de handbal masculin pentru juniori II.
Deoarece Sala Sporturilor găzduia alt turneu de baschet feminin (Divizia B), Teuţan ar fi vrut ca turneul să se ţină în altă sală omologată din Craiova. Până la urmă, competiţia s-a ţinut la Segarcea, iar acest lucru nu prea le-a convenit echipelor participante. „Ne-am făcut de râs. Normal că oaspeţii noştri nu au fost mulţumiţi, deoarece au făcut zilnic naveta Craiova-Segarcea, aproape 25 de kilometri. Nimeni în Bănie nu este interesat de sporturile şcolare de echipă. Suntem singurul oraş în care consiliul local nu dă nici un leu pentru acestea“, a răbufnit Teuţan.
În condiţiile date, nici nu mai poate fi vorba de realizarea de performanţe: „Când trezeşti copiii la patru dimineaţa şi ai meci la opt, nu mai poţi obţine rezultate notabile. De acum nu mai avem obiectiv de echipă, ci încercăm să scoatem câţiva sportivi pentru grupările de seniori din Craiova“, a mai spus preşedintele CSS „U“ Craiova.
La turneul juniorilor II de la Segarcea, craiovenii au obţinut doar o victorie, 24-23, cu CSS Râmnicu Vâlcea şi au pierdut clar celelate trei meciuri, cu Şcoala nr. 88 „Mihai Viteazul“ Bucureşti (37-12), Petrolul Moreni (36-12) şi H&V Piteşti (21-11). „Anul acesta este de tranzit pentru noi, deoarece jucătorii noştri sunt mai mici cu un an decât adversarii“, a spus Teuţan.
CSS „U“ ocupă penultimul loc în clasament, iar cealaltă echipă olteană, CSS Râmnicu Vâlcea, se află pe ultima poziţie. Ultimul turneu al juniorilor II este programat în perioada 11-13 aprilie, la Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU