22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, pas uriaş spre salvarea de la retrogradare

Pandurii, pas uriaş spre salvarea de la retrogradare

CFR Cluj – Pandurii 1-2
Stadion „Dr. Constantin Rădulescu“
, spectatori: 8.000.
Au marcat: Trică ’90+3 / Galiassi ’39-autogol, I. Iordache ’64.
CFR: Hirschfeld – Tony, Cadu, Galiassi, Dorsin – M. Jose, Dani, Peralta (’46, Mureşan), Trică – Semedo, Dubarbier (’64, Ruiz). Antrenor: Ioan Andone.
Pandurii: Mingote – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache (’76, Arrieta), Vancea (’64, Păcurar), Fl. Stângă, D. Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă (’54, Stromajer). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Vasilache, I. Iordache, Cardoso / Cadu (2), Mureşan.
Cartonaş roşu: Cadu (’45).
Au arbitrat: L. Dan – I. Popa, M. Artene.

Gorjenii au învins, surprinzător, pe terenul liderei CFR Cluj şi şi-au mărit ecartul la cinci puncte faţă de primul loc retrogradabil, ocupat de Farul Constanţa. 

Pandurii Târgu Jiu este echipa contrastelor în acest sezon. După o serie de 16 jocuri consecutive fără victorie (etapele 7-22), gorjenii au obţinut cinci succese la rând (etapele 23-27), care i-au ridicat din subsolul Ligii I până pe locul 11. Echipa lui Eugen Neagoe a fost performera ultimei runde, poate chiar a campionatului, reuşind să câştige pe terenul liderei CFR Cluj, cu scorul de 2-1. „Geană“ a gândit bine jocul, anihilând piesele de rezistenţă ale lui Andone, Semedo, Trică şi Dubarbier, prin aglomerarea propriei jumătăţi, dar nu a neglijat nici atacul. La una dintre rarele incursiuni la poarta lui Hirschfeld, Vasilache a centrat în faţa porţii, iar Galiassi a înscris un autogol. „Ceferiştii“ s-au clătinat şi mai tare în ultimele minute ale primei reprize, când Cadu a văzut de două ori cartonaşul galben într-un interval de două minute, fiind eliminat. Chiar şi în zece oameni, ardelenii s-au aruncat orbeşte în atac şi au fost taxaţi pe contraatac de Ilie Iordache, care a înscris după o cursă solitară de peste 40 de metri (’64). Ruiz, şut în transversală, şi Trică, gol în minutele de prelungire, nu au putut întoarce soarta meciului, Pandurii fiind singura echipă care s-a impus pe terenul liderei.  

Neagoe, secretul pandurilor

Renaşterea miraculoasă a pandurilor se datorează antrenorului Eugen Neagoe, care a ştiut să-şi motiveze elevii. Cele cinci victorii consecutive reprezintă un nou record în istoria participării echipei Pandurii Târgu Jiu în prima ligă, gorjenii reuşind sezonul trecut, tot sub conducerea lui Neagoe, patru succese la rând (etapele 25-28). „Pandurii nu au alt secret în acest retur decât antrenorul Eugen Neagoe. Atât, pentru că echipa este aceeaşi. Doi sau trei jucători sunt în plus faţă de cei din tur, Cardoso, Arrieta şi portarul Mingote. În rest, este echipa care a încheiat pe locul 17 anul trecut. Neagoe s-a maturizat foarte mult şi cred că a completat ceea ce îi lipsea în iarnă“, a spus preşedintele Marin Condescu.
Acesta a anunţat că victoria de la Cluj va fi premiată cu 1.500 de euro de jucător, suma urmând să fie suplimentată cu acordul finanţatorilor clubului. „La Pandurii se vor primi 1.500 de euro pentru această victorie, cât avem noi prima pentru un meci în deplasare. Iar pentru cele cinci succese consecutive, o să negociez cu toţi cei care finanţează echipa, să vedem cum îi premiem pe băieţi, pentru că merită un bonus. Sper să vină şi a şasea victorie, în meciul cu Dinamo“, a mai declarat Condescu.

Nu le va fi uşor nici dinamoviştilor

Prin victoria de la Cluj, pandurii au ajutat indirect pe Steaua să revină în cursa pentru primul loc, elevii lui Neagoe fiind mai norocoşi în Gruia, decât în meciul cu bucureştenii de pe „Municipal“, când au pierdut cu 1-0 după un joc bun. Chiar dacă a învins la Cluj, „Geană“ speră ca echipa sa să nu fi decis campioana, acesta dorindu-şi ca titlul să ajungă în provincie. „Acum am avut şi puţină şansă şi am reuşit să câştigăm cinci partide din şase. Din păcate, am pierdut acel meci cu Steaua, la care, după aspectul jocului, cred că meritam mai mult. Acum nu pot să fiu decât bucuros că am reuşit să câştigăm la Cluj, în faţa liderei campionatului, unde nimeni nu s-a impus până acum, de la începutul sezonului. Totuşi, nu aş vrea să decidem noi campioana“, a declarat Neagoe.
Acesta speră să continue parcursul bun, chiar dacă formaţia Pandurii va evolua mâine în Groapă, cu Dinamo, de la ora 20.30. „Sper să mergem pe aceeaşi linie şi îmi doresc să nu mai pierdem nici un joc până la finalul sezonului, chiar dacă vom întâlni echipe foarte bune. Miercuri avem o partidă la fel de dificilă, la Bucureşti, cu Dinamo, dar cu siguranţă nu le va fi uşor nici dinamoviştilor“, a mai spus Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII