16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia s-a salvat de la retrogradare

Energia s-a salvat de la retrogradare

Energia – Minaur Baia Mare 31-30
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
, spectatori: 800.
Energia: Toacsen, Iordan – Păiuş (un gol), Truică, Preda (3), Mazilu (1), Năftănăilă (10), Enache, Andrijasevic (6), Roşu, Mitrovic (4), Stanciu (3), Mrakic (2), Mihoci (1). Antrenor: Sorin Toacsen.
Minaur: Irimuş, Viman, R. Pop – P. Pop (2), Mihai (2), Bondar (4), Vizhboysky (8), Sabău (2), Pesic (4), Varady (1), Fotonea (1), Surducan (6), Kovacs, Tomori. Antrenor: Petre Avramescu.
Au arbitrat: T. Pleşa – O. Pripas.

Cu patru etape înainte de final, pandurii lui Toacsen staţionează pe poziţia a zecea, la patru puncte de primul loc retrogradabil, ocupat de Poli Timişoara, asigurându-şi prezenţa şi în sezonul viitor al Ligii Naţionale.

Obligaţi să câştige cu Minaur Baia Mare pentru a supravieţui în Liga Naţională, handbaliştii lui Sorin Toacsen au început ca din „puşcă“ jocul, distanţându-se la patru goluri, scor 6-2 (‘8). Diferenţa a fost menţinută până în minutul 23, după care a început cursa de recuperare a băimărenilor, facilitată şi de prestaţia ştearsă a celor doi portari de la Energia. Minaur a egalat în minutul 45, scor 22-22, şi câteva momente mai târziu a preluat conducerea. Cu cinci minute înainte de final, oaspeţii aveau avantaj de două goluri, 30-28. Un time-out cerut de banca tehnică a pandurilor şi încurajările spectatorilor i-au revitalizat pe olteni, care au marcat trei goluri consecutiv, asigurându-şi cele două puncte puse în joc. Cum contracandidata la salvare a echipei gorjene, Poli Timişoara, a pierdut surprinzător la penultima clasată, Uztel Ploieşti, scor 26-25, trupa lui Toacsen a luat un avans de patru puncte în clasament, cu patru etape înainte de finalul sezonului.
Energia Pandurii mai are de jucat cu HCM Constanţa (acasă), CSM Medgidia (deplasare), Uztel Ploieşti (a) şi CSM Oradea (d), iar Poli Timişoara – cu CSM Oradea (a), HC Odorhei (d), Ştiinţa Bacău (a) şi Romvag Caracal (d).

„Dumnezeu a fost gorjean“

Antrenorul echipei Energia, Sorin Toacsen, şi-a cerut scuze pentru evoluţia sa dintre buturi, motivând că a fost bolnav în zilele premergătoare partidei, dar a mulţumit tuturor pentru victorie, inclusiv brigăzii de arbitri, care a oferit câteva procente echipei sale pe final. „Dumnezeu a fost gorjean astăzi. Probabil ar trebui să le mulţumim şi celor de la Baia Mare, şi băieţilor noştri, şi suporterilor, şi arbitrilor. Ar trebui să mulţumim tuturor, pentru că este un rezultat extraordinar pentru noi! A fost un meci cu o încărcătură psihică foarte mare, pentru că ştiam că avem nevoie de această victorie ca de aer. La un moment dat, la 28-30, n-am mai crezut că vom reveni, dar mulţumim cui trebuie, se ştie cui. Mergem mai departe şi ne pregătim, pentru ca la anul să ne prezentăm mult mai bine în Liga Naţională“, a spus Toacsen.
De partea cealaltă, tehnicianul echipei Minaur, Petre Avramescu, şi-a felicitat elevii pentru că luptă meci de meci pentru victorie, deşi nu au mai fost plătiţi de două luni, spre deosebire de handbaliştii de la Târgu Jiu, care se află cu plăţile la zi. „În condiţiile în care sunt restanţe la plata băieţilor de două luni, mă bucur pentru că au înţeles să joace. Mulţi dintre elevii mei sunt la final de contract şi este altceva când joci, chiar şi fără bani, altfel te văd alte echipe decât dacă te-ai da la fund şi nu te-ai antrena. De aia se bat băieţii mei. Te baţi, câştigi, poate vin şi banii… Pregătirea nu ţi-o mai dă nimeni dacă nu te antrenezi“, a spus Avramescu.
Faptul că băimărenii joacă fără bani e o temă şi pentru Sorin Toacsen şi elevii săi. „Felul în care evoluează alte echipe care au probleme financiare ar trebui să ne dea de gândit, pentru că noi suntem cu plăţile la zi şi suntem pe ultimul loc neretrogradabil. Băieţii de la Baia Mare nu au primit banii de două luni şi uitaţi-vă la ei cum joacă şi cum se respectă! Jos pălăria pentru aceşti băieţi de la Baia Mare!“, a punctat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS