9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Severinenii, fără căldură

Mai multe asociaţii de proprietari din Drobeta Turnu Severin au întrerupt agentul termic de la 1 aprilie, fapt care a provocat nemulţumirea oamenilor. Aceştia au acuzat conducerea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) de situaţia creată. Pentru lămurirea acestui aspect, directorul general al RAAN, Constantin Săceanu, a susţinut vineri o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că Termo Halânga a întrerupt furnizarea căldurii doar în cazul asociaţiilor care au cerut acest lucru, printr-o solicitare scrisă, eliberată de primăria municipiului. „Oamenii trebuie să înţeleagă că nu Termo Halânga sau RAAN a întrerupt căldura. Oprirea căldurii s-a făcut numai în cazul asociaţiilor de proprietari care au cerut acest lucru. Din punctul meu de vedere, situaţia nu este normală, din moment ce temperatura nu a depăşit noaptea zece grade Celsius. Furnizarea căldurii nu ar fi trebuit să fie întreruptă şi nu văd de ce primăria a solicitat oprirea ei. Deoarece cetăţenii au calorimetre instalate în apartamente, fiecare poate decide dacă mai vrea sau nu căldură“, a spus directorul RAAN, Constantin Săceanu.

Până acum, 76 de asociaţii de proprietari (din 250, câte există în Drobeta Turnu Severin) şi-au manifestat dorinţa de a renunţa la agentul termic.

Alin GHICIULESCU

Numărul focarelor de rabie, în creştere

În judeţul Gorj, medicii veterinari au depistat 54 de focare de rabie de la începutul anului şi până la începutul acestei luni. Sunt afectate de boală 34 de localităţi, iar potrivit lui Ion Iliuţă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj, ultimul caz a fost înregistrat la Negomir, unde o vulpe a fost găsită decedată la intrarea în vizuină. Animalul a fost depistat de un paznic de vânătoare, care a anunţat imediat autorităţile sanitar-veterinare. Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Gorj a organizat mai multe partide de vânătoare, pentru a opri înmulţirea cazurilor de rabie. Potrivit lui Iliuţă, numărul focarelor este în continuă creştere şi acest lucru trebuie stopat. „Populaţia de vulpi era acum câţiva ani de aproximativ 300 de bucăţi la nivel de judeţ, iar acum a ajuns la aproape 1.000, fiindcă aceste animale nu mai prezintă interes pentru nimeni. În situaţia creşterii foarte mari a populaţiei de vulpi, vânătorii au obligaţia legală să intervină şi să limiteze înmulţirea acestora. Rabia a apărut cu preponderenţă la vulpi şi riscul infectării altor animale este mare“, a precizat Iliuţă.

Mihaela FLOROIU

Decapitat de tren

Un bărbat, a cărui identitate este necunoscută, a murit sâmbătă noapte, după ce a fost lovit de tren. În urma impactului, omul a fost decapitat, poliţişii găsindu-i capul la câţiva metri. Accidentul s-a produs în apropierea staţiei Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, când un tren de marfă ce se deplasa spre Petroşani l-a lovit pe bărbat, care mergea pe linia ferată. Potrivit şefului Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj, Daniel Brotea, mecanicul locomotivei, l-a avertizat sonor, însă nu a mai putut face nimic. „Cadavrul a fost târât mai bine de zece metri, iar victima a rămas atât fără cap, cât şi fără unul dintre membrele inferioare, care au fost găsite la câţiva metri de restul trupului. Deocamdată, nu se cunoaşte identitatea persoanei decedate, poliţiştii continuând cercetările“, a spus Daniel Brotea. Corpul neînsufleţit al bărbatului a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Mihaela FLOROIU

S-a spânzurat în grădină

Un bărbat din comuna Schela, judeţul Gorj, şi-a pus capăt zilelor sâmbătă, după o ceartă iscată între el şi tatăl său. Vasile Ciuclea avea 33 de ani şi locuia împreună cu tatăl său, de 81 de ani, şi fratele său, care suferă de un handicap. Potrivit primarului comunei Schela, Aristide Şerbănescu, între sinucigaş şi tatăl său ar fi izbucnit o ceartă, în urma căreia tânărul şi-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul a fost găsit de părintele său, care a şi anunţat autorităţile. Corpul neînsufleţit al lui Vasile Ciuclea a fost dus la Serviciul de Medicină Legală din Târgu Jiu pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor morţii.

Romeo IONETE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS