22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAm dat-o în bară!

Am dat-o în bară!

„U“ Craiova – Gloria Bistriţa  1-1
Stadion „Extensiv“
, fără spectatori.
Au marcat: Dina ’78 / R. Dobre ’40.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Dilevski – Bărboianu (’67, Luţu), Săceanu (’46, Gîngioveanu), A. Ionescu – Wobay, Fl. Costea – Dina (’85, M. Costea). Antrenor: Nicolo Napoli.
Gloria: Tătăruşanu – D. Matei, Frăsinescu, D. Toma, L. Turcu – Negrean, A. Mureşan (’61, I. Dumitra), Nalaţi (’70, Fl. Ganea), R. Dobre – Coroian (’80, Arhire), Tilincă. Antrenor: Ovidiu Sabău.
Cartonaşe galbene: Mitchell / Coroian, I. Dumitra, D. Matei.
Au arbitrat: I. Serea – O. Şovre, Fl. Păunescu.

Ştiinţa n-a putut să ia faţa Bistriţei, deşi, în afara golului, alb-albaştrii au lovit de trei ori bara, prin Florin Costea şi Wobay, de două ori. 

Cu şapte meciuri fără înfrângere în acest an, Universitatea Craiova a reuşit să înregistreze un record în Liga I. De data aceasta, unul pozitiv, dar, din păcate, echipa staţionează pe un loc la mijlocul clasamentului, deşi, după ultimele evoluţii, ar fi meritat cu siguranţă o poziţie mai aproape de speranţele suporterilor, care sâmbătă au lipsit din tribunele stadionului „Extensiv“, iar absenţa acestora s-a simţit.
Fără atmosfera creată de tribune, meciul a semănat mai mult cu un test de verificare, reuşit însă parţial, dacă luăm în calcul rezultatul final. Pentru că, până la urmă, întâlnirea cu Gloria s-a jucat pe puncte, juveţii având ca obiectiv obţinerea victoriei, care le-ar fi adus un loc mai bun în clasament şi, implicit, devansarea Bistriţei. Fără susţinători, dar şi fără patru piese grele – Tănasă, Prepeliţă, Baird şi Rose -, misiunea craiovenilor avea să fie însă mai dificilă, deşi, dacă numărăm ocaziile de gol, Universitatea ar fi meritat să scoată maximum din acest meci.

Gol primit uşor

Trupa lui Nicolo Napoli a avut o primă repriză mai slabă – lucru devenit deja tradiţie în acest retur – în care a permis Bistriţei să se apropie periculos şi chiar să marcheze. Oaspeţii au început bine, dar Bornescu s-a opus la cele două şuturi periculoase ale lui Nalaţi, consemnate în primele zece minute de joc. Ştiinţa a ripostat prin Florin Costea (’12), care a trimis mingea în bară, la o fază în care Tătăruşanu fusese bătut. În ciuda unui început vioi, jocul a scăzut în intensitate în minutele următoare, lupta dintre cele două combatante dându-se la mijlocul terenului, de unde oltenii au căutat în zadar drumul spre poarta bistriţeană, apărată cu străşnicie de argaţii lui Sabău. Ba, mai mult, pe finalul primei reprize, la o incursiune pe partea stângă, Răzvan Dobre a reuşit să-l învingă pe Mircea Bornescu cu un şut din unghi, la o fază în care portarul craiovean a fost mascat de Dorel Stoica, rămas şi el fără reacţie.

Dina, din nou salvator

În partea a doua a jocului, oaspeţii au strâns şi mai mult rândurile, sperând că vor smulge victoria la Craiova. Socotelile nu le-au ieşit decât parţial, pentru că reduta bistriţeană a cedat în minutul 78, după o fază prelungită de atac a juveţilor. Luţu a centrat din corner, mingea a ajuns la Dina, iar atacantul oltean nu a mai ratat ţinta, înscriind din careul mic.
A fost momentul culminat al dominării clare a craiovenilor, care au început în forţă repriza secundă şi au ratat câteva ocazii bune de a egala prin Wobay, care a luat bara la ţintă (’48), Fl. Costea (’49), Dina (’72) şi Luţu (’77). Forcingul oltean declanşat imediat după gol a rămas însă fără rezultate, chiar dacă alb-albaştrii au mai avut câteva ocazii de a înscrie, printre care şi încă o bară a lui Wobay (’88).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII