27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFenerbahce a pedepsit-o pe Chelsea

Fenerbahce a pedepsit-o pe Chelsea

Fenerbahce – Chelsea 2-1
Stadion: „Sükrü Saraçoglu“
, spectatori: 49.000.
Au marcat: Kazim ’64, Deivid ’81 / Deivid ’13 aut.
Fenerbahce: Demirel – Turaci, Lugano, Edu, Veders – Maldonado, Aurelio, Ugur Boral (’56 Kazim) – Deivid, Alex – Kezman (’72 Semih). Antrenor: Zico.
Chelsea: Cudicini – Essien, Terry, Carvalho, A. Cole – Makelele – J. Cole (’86 Anelka), Ballack, Lampard (’76 Obi Mikel), Malouda – Drogba. Antrenor: Avram Grant.

Turcii antrenaţi de Zico au şanse să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au învins, în faţa propriilor fani, echipa de sute de milioane de euro a lui Roman Abramovici.

Fenerbahce Istanbul, etichetată cea mai slabă formaţie ajunsă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a reuşit o victorie de senzaţie, scor 2-1, pe teren propriu, cu englezii de la Chelsea, în prima manşă a acestei faze a competiţiei.
Meciul de pe „Sükrü Saraçoglu“, considerat cel mai important din istoria de 100 de ani a lui Fenerbahce, a început cum nu se poate mai prost pentru turci. În minutul 13, Deivid, unul dintre numeroşii brazilieni din gruparea antrenată de Zico, a introdus balonul în propria poartă, în încercarea de a-l bloca pe Malouda, care pătrunsese în careul de 16 metri. Acesta a fost al treilea autogol consecutiv al turcilor, pe teren propriu, într-o partidă din Liga Campionilor.
La scurt timp după ce a trecut în avantaj, Chelsea a fost din nou aproape de gol, protagonist fiind Michael Essien, folosit pe postul de fundaş dreapta în această confruntare.
Fenerbahce a încercat să răspundă atacurilor englezilor prin câteva incursiuni ale lui Mateja Kezman, fost jucător la Chelsea, dar acesta nu a avut sorţi de izbândă în faţa defensivei adverse, nefiind susţinut de mijlocaşi. În schimb, echipa lui Roman Abramovici a fost la un pas de 2-0, de încă două ori, la şuturile lui Drogba. Portarul oaspeţilor, Cudicini, a fost practic spectator pe parcursul primei reprize.

Fenerbahce şi-a revenit în repriza a doua

În partea a doua a meciului, spectatorii de pe „Sükrü Saraçoglu“ au văzut altă faţă a lui Fenerbahce. Turcii au creat din start panică în defensiva adversă, dar Alex nu a putut să devieze în poartă centrarea lui Önder Turaci. Zico l-a introdus pe teren şi pe Kazim în atac, dar, până la urmă, Kezman a fost cel care l-a pus la grea încercare pe Cudicini. La poarta cealaltă, Volkan Demirel a avut de lucru la şutul lui Drogba. În minutul 64, Kazim a reuşit să egaleze, fructificând o pasă a lui Mehmet Aurelio, care a pus pe picior greşit apărarea engleză.
Germanul Michael Ballack nu s-a împăcat cu rezultatul de 1-1 şi a încercat vigilenţa lui Demirel cu un şut în forţă.
În minutul 81, stadionul din Istanbul a explodat, după ce Deivid, cel care o dusese pe Chelsea în avantaj în debutul partidei, a marcat un gol fabulos de la 35 de metri, mingea oprindu-se în vinclul porţii lui Cudicini. Brazilianul reuşise o execuţie similară în meciul cu Inter Milano din faza grupelor. Aceasta a fost a cincea victorie consecutivă pe teren propriu obţinută de Fenerbahce în Liga Campionilor.
Dacă la pauza confruntării de la Istanbul Chelsea se vedea deja în semifinalele Ligii Campionilor, englezii vor tremura acum pentru calificare, fiindu-le necesară o victorie în returul de pe „Stamford Bridge“, programat săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS