13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa este pe drumul cel bun

Ştiinţa este pe drumul cel bun

Jean Pădureanu, preşedintele Bistriţei, crede că Ştiinţa şi Gloria sunt salvate de la retrogradare, meciul de sâmbătă fiind ca oricare altul, iar despre reciprocităţile din trecut a evitat să vorbească.

– Sunteţi oltean, dar din 1965 şi până în prezent, cu o mică excepţie (în 1995, preşedinte la Rapid), sunteţi preşedintele şi mentorul Gloriei Bistriţa, echipă care joacă sâmbătă, în Craiova, cu Universitatea. Care este opinia dumneavoastră despre această întâlnire?
– Este un meci ca oricare altul. Cele două echipe care se întâlnesc sâmbătă sunt acum aproape scutite de emoţiile retrogradării. Sper să fie un joc frumos… Cine joacă mai bine să câştige acest meci!
– Vreţi să luaţi puncte chiar din „ţara“ dumneavoastră de baştină, Oltenia?!
– Nu aşa se pune problema. În sport nu există ţară de baştină! Fiecare reprezintă oraşul unde trăieşte. Aşa sunt şi eu cu Bistriţa mea…
– Veniţi la acest meci de la Craiova? Aţi fost la puţine partide ale Gloriei la Craiova…
– Am fost la câteva meciuri de pe stadionul „Ion Oblemenco“, aş fi venit la toate, dar am destule probleme de rezolvat aici, la Bistriţa. În plus, şi drumul Bistriţa – Craiova este lung şi destul de obositor… Oricum, n-am făcut-o cu rea-credinţă. Am şi o vârstă acum… (pe 22 martie, Jean Pădureanu a împlinit 72 de ani – n.r.).

Depinde de Craiova cum gestionează situaţia bună din prezent

– Cum vi se pare echipa Craiovei, renăscută în 2008 după turul negru de campionat?
– Într-adevăr, Universitatea a crescut faţă de tur. Cred că este pe un drum bun, dar totul depinde de cum va fi gestionată această situaţie în continuare.
– Dumneavoastră cum aţi reuşit să gestionaţi, ani la rând, situaţia de la Bistriţa?
– Cu mult suflet, pasiune şi, bineînţeles, sprijin din partea autorităţilor oraşului. Printre cei 18 sponsori pe care îi are Gloria, se află Primăria Municipiului Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, plus firme.
– S-a scris că între Gloria şi Universitatea, de-a lungul anilor, au fost şi blaturi, cum se spune. Recunoaşteţi măcar acum unele reciprocităţi sau ce or fi fost între Gloria şi Craiova în unele ediţii de campionat?!
– Nu au existat asemenea meciuri, sunt doar zvonuri…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU