19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSalvarea de la retrogradare, bine plătită la Pandurii

Salvarea de la retrogradare, bine plătită la Pandurii

Cele patru victorii consecutive obţinute de gorjeni au îngroşat conturile jucătorilor lui Neagoe cu aproximativ 5.000 de euro, bani obţinuţi din prime de titulari.

Când un meci se dispută cu retrogradarea pe masă, banul face legea şi nu Regulamentul de Ordine Interioară, aprobat de conducere şi de jucători la începutul sezonului. Conform ROI, clubul ar trebui să sisteze primele dacă echipa coboară sub pragul de -2 în clasamentul adevărului. Odată cu revenirea lui Eugen Neagoe pe banca tehnică, preşedintele Marin Condescu şi-a reconsiderat poziţia şi a oferit integral primele după fiecare succes înregistrat de Pandurii, chiar dacă gruparea gorjeană are un pasiv de -15 la adevăr. Cum un punct în deplasare este plătit cu 500 de euro, iar acasă – cu 300 de euro, jucătorii au încasat câte 1.500 de euro pentru victoriile de la Buzău şi Constanţa şi câte 900 de euro pentru cele două succese de pe teren propriu, cu Ceahlăul şi Poli Iaşi. Se pare că unele prime au fost chiar suplimentate, astfel că fotbaliştii titulari au încasat peste 5.000 de euro.
Cu siguranţă, Pandurii Târgu Jiu va fi motivată financiar şi la jocul următor cu CFR Cluj, o eventuală victorie a echipei lui Eugen Neagoe fiind garanţia menţinerii în Liga I. Şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, mizează pe un succes al pandurilor, care ar trimite echipa sa pe primul loc. „Cred că vom fi pe primul loc duminică. Am mare încredere în formaţia Pandurii, aşa simt eu. Nu mă interesează brichetele din tribune, mă interesează că mi-am consolidat locul doi şi că sunt la trei puncte de primul loc. Asta era marea mea problemă, să obţin locul doi. Să vă facă Dumnezeu vouă necaz acum, să bată Pandurii la Cluj, să vă arate că numai El le face pe toate!“, a spus Becali într-o emisiune TV.

Cu sau fără Păcurar la Cluj?

Menajat cu Poli Iaşi, Alexandru Păcurar ar putea lipsi şi la jocul cu CFR Cluj, fotbalistul fiind mai util în disputele cu contracandidatele la retrogradare ale pandurilor. Fotbalistul a suferit o contractură în jocul de la Constanţa, la piciorul la care a avut ruptura musculară ce l-a ţinut în afara gazonului o jumătate de an. „Alex a făcut un control după meciul de la Constanţa şi a fost diagnosticat cu contractură, nu cu ruptură. Nu s-a mai antrenat şi am decis împreună că este mai bine să nu rişte şi să nu intre la jocul cu Poli Iaşi, chiar dacă eu mi-l doream în teren. Sper ca de marţi (ieri – n.r.) să intre în programul echipei“, a precizat Neagoe. Victoria cu Poli Iaşi a fost prima obţinută de Pandurii Târgu Jiu în acest sezon fără aportul lui Alexandru Păcurar. 

Condescu s-a trezit la timp

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, s-a dovedit inspirat când a decis să-l readucă la echipă pe Eugen Neagoe şi să renunţe după numai două etape la portughezul Joaquim Teixeira. „Geană“ a preluat echipa de pe ultimul loc şi a dus-o până pe 13, la trei puncte de primul loc retrogradabil.
„Pandurii nu arată ca o echipă care să retrogradeze la ce joacă acum. Noroc că s-a trezit Condescu la timp să schimbe jucătorii ăia… de unde erau? Se mai nimereşte să vină câte unul aşa, pentru că şi eu am vrut vreo doi din ăştia pe la echipă. Îi mai selectăm, nu luăm orice, dar noroc că i-a schimbat la timp şi a înlocuit şi antrenorul care a fost aici“, a declarat antrenorul lui Poli Iaşi, Ionuţ Popa, după înfrângerea în faţa gorjenilor. De la revenirea sa la Pandurii, Eugen Neagoe a folosit doar trei jucători transferaţi în mandatul lui Teixeira, Mingote, Cardoso şi Arrieta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU