11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa pare de neoprit

Ştiinţa pare de neoprit

Dacia Mioveni – „U“ Craiova 1-2
Stadion „Dacia“
, spectatori: 4.000.
Au marcat: Făsineanu ’15 / Luţu ’76, Dina ’80.
Dacia: I. Ilie – Ghindeanu, Daouda, Olteanu, I. Baicu (’40, Negoiţă; ’83 Chihaia) – Frăsineanu, Miclăuş, Murgan, R. Neagoe (’58 Chiacu) – Cr. Bratu, I. Savu. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Dilevski (’60, Luţu), A. Ionescu – Wobay (’88, Bărboianu), Dina (’81, Al. Costea), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Frăsineanu, Baicu, I. Ilie, Chiacu, Savu / Rose, Pepeliţă, Bornescu, A. Ionescu.
Au arbitrat: M. Avram – Ad. Vidan, I. Radu.

Ionuţ Luţu şi Mihai Dina au marcat golurile care au adus fericirea oltenilor, după ce argeşenii reuşiseră deschiderea scorului.
Fără Tănase şi Baird în atac, misiunea Ştiinţei se anunţa dificilă în faţa Daciei, o echipă care avea nevoie de puncte pentru un final de campionat liniştit. Antrenorul Nicolo Napoli a început meciul cu Mihai Dina în atac, fotbalistul oltean primind încă o şansă din partea tehnicianului italian. Universitatea nu a contat în ofensivă în debutul partidei, când cele două echipe s-au studiat reciproc.
În minutul 15, gazdele au deschis scorul prin Cornel Frăsineanu, care a reuşit o execuţie de excepţie. Dilevski l-a faultat pe Murgan, iar Frăsineanu a trimis din lovitură liberă, de la 25 de metri, lateral dreapta, direct la vinclul porţii lui Bornescu, acesta rămânând fără replică. Treziţi de şocul golului, alb-albaştrii au ieşit la joc şi au avut câteva ocazii bune de a înscrie, prin Fl. Costea şi Andrei Ionescu, dar tabela a rămas nemodificată.

Mai buni după pauză

După timpul de odihnă, jocul s-a animat, fazele de poartă înmulţindu-se considerabil. Seria ocaziilor a fost deschisă de Andrei Ionescu, acesta şutând pe lângă poartă de la zece metri. Gazdele au ripostat prin Savu, atacantul care a trecut şi pe la Ştiinţa având trei oportunităţi bune de a înscrie, printre care şi o bară, în minutul 63. Tensiunea din teren şi-a pus amprenta asupra jucătorilor, Bornescu şi Savu fiind gata să se ia de gât în minutul 65, dar arbitrul a reuşit să calmeze spiritele, avertizându-i pe cei doi.
Finalul partidei a aparţinut craiovenilor. În minutul 74, Wobay a nimerit bara. Juveţii au egalat două minute mai târziu, când Fl. Costea a pătruns pe partea stângă, a centrat perfect pentru Luţu, iar acesta a pus latul, învingându-l pe Ilie. Golul victorios al oltenilor a fost marcat de Dina, care, deşi nu s-a evidenţiat pe parcursul meciului, a reuşit să profite de greşeala lui Daouda, în încercarea ivorianului de a trimite o minge spre propriul portar, şi a scuturat din nou poarta argeşenilor.

Ultraşii olteni, la datorie

Aproximativ 400 de suporteri craioveni au făcut deplasarea la Mioveni pentru a vedea meciul favoriţilor. Aceştia au dominat fondul sonor, dar au avut şi unele ieşiri în decor, crainicul stadionului fiind obligat să intervină de mai multe ori pentru a calma spiritele. Aşa s-a întâmplat şi în minutele de după golul gazdelor, când ultraşii olteni au rupt câteva scaune şi au aruncat cu ele în teren, după care au încercat să escaladeze gardul de separaţie pentru a se răfui cu suporterii Daciei.
Pentru a preîntâmpina orice incident, jandarmii au evacuat spectatorii argeşeni din zonă şi au format un baraj, fiind pregătiţi să intervină în caz de necesitate. Spiritele s-au calmat însă pe final de partidă, când alb-albaştrii au trecut în avantaj, iar ultraşii au fluturat victorioşi steagurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII