22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet pentru Divizia A la Târgu Jiu

Baschet pentru Divizia A la Târgu Jiu

Echipa de baschet masculin Energia Rovinari va organiza weekendul acesta, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cel de-al doilea turneu semifinal la care participă alte trei formaţii, Vulturii Baia Mare, Gladiatorul Cluj-Napoca şi Corona Braşov. CSS Sfântu Gheorghe a refuzat să se prezinte, deoarece după primul turneu de la Baia Mare nu mai are şanse să ocupe unul din primele trei locuri calificante la faza finală. Cursa pentru promovare va continua pentru gruparea gorjeană, care nu poate rata prezenţa la turneul final programat în perioada 9-13 aprilie, cel mai probabil pe teren neutru.
Baschetbaliştii lui Laurenţiu Răuţ vor debuta astăzi, la ora 19.00, în compania echipei Gladiatorul Cluj-Napoca (88-67 în tur), mâine vor evolua, de la ora 12.00, cu Corona Braşov (119-60), iar duminică, tot de la ora 12.00, va avea loc derbiul seriei cu Vulturii Baia Mare (72-81). Obiectivul echipei gorjene este clasarea pe unul dintre primele două locuri la turneul final, iar bugetul pentru anul 2008 este de 160.000 de euro, acesta urmând a fi suplimentat în cazul promovării în Divizia A. Speranţele oltenilor de a ajunge în primul eşalon se leagă de decizia Adunării Generale a Federaţiei Române de Baschet, care ar putea decide majorarea Diviziei A de la 14 la 16 grupări. „E greu de promovat dacă nu se măreşte numărul de echipe din Divizia A. Vrem să credem că Adunarea Generală, unde avem drept de vot, va adopta această hotărâre de majorare a numărului de formaţii, iar play-off-ul, care va avea loc după turneul final, să sufere modificări“, a afirmat preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia Rovinari, Dan Cumpănaşu.
În cealaltă serie, SCM-U Craiova a debutat cu victorie la turneul semifinal de la Giurgiu. Jucătorii pregătiţi de Paul Nicolae şi Marius Toma s-au impus miercuri seară în faţa celor de la CSM Bucureşti, scor 79-72. Oltenii mai au nevoie doar de o victorie pentru a se califica la turneul final. SCM-U a jucat aseară cu Granitul Bucureşti, iar astăzi va întâlni, de la ora 20.00, Laguna Bucureşti. Sâmbătă, craiovenii  vor înfrunta Politehnica Iaşi (ora 13.00), iar duminică, în ultimul meci, adversară le va fi echipa gazdă, CSS Giurgiu, meciul fiind programat la ora 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS