21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRusia, un adversar pe măsura României

Rusia, un adversar pe măsura României

Selecţionerul vrea ca naţionala să uite înfrângerea din amicalul cu Israel şi să obţină mâine o victorie în Ghencea. „Piţi“ a mai mărturisit că nu l-a convocat pe Trică şi din cauza gesturilor sale nesportive.

 

 

 

Victor Piţurcă, selecţionerul naţionalei României, a declarat ieri, în cadrul conferinţei organizate la sediul FRF, că meciul amical cu Rusia, programat mâine, va fi un test foarte bun pentru tricolori înaintea Campionatului European. „Piţi“ şi-a mai exprimat dorinţa ca elevii săi să evolueze la randament maxim, cu toate că partida va fi de verificare. „Este penultimul joc amical contra unei echipe calificate la turneul final, în care avem posibilitatea să vedem în ce stadiu şi la ce nivel suntem şi cum ne descurcăm în faţa unei formaţii care va participa la Euro 2008“, a declarat Piţurcă. Selecţionerul consideră că „Rusia este un adversar pe măsură şi are jucători foarte buni“, a declarat Piţurcă.

Fiind întrebat dacă jocul Rusiei seamănă cu cel al Franţei, care va fi primul adversar al României la Euro 2008, Piţurcă a spus: „Într-un fel da, pentru că şi ei au jucători cu calităţi fizice foarte bune. Pe alocuri se aseamănă, dar nu putem compara Rusia cu Franţa sau jocul care se va disputa miercuri cu unul oficial de la Campionatul European“.

 

Îşi doreşte un joc bun

 

Referitor la evoluţia din acest an a naţionalei României, Piţurcă a recunoscut că „tricolorii“ au început cu stângul: „Noi am început cu stângul, după ce am pierdut cu Israel primul amical. Acum îmi doresc un joc bun şi un rezultat pe măsură contra Rusiei. Jucătorii trebuie să conştientizeze că este nevoie să evoluăm la cel mai înalt nivel, chiar dacă este un meci amical“.

În ceea ce priveşte aşteptările sale de la publicul care va fi prezent pe stadionul „Steaua“ la meciul cu Rusia, Piţurcă a spus că-şi doreşte ca, de fiecare dată când prima reprezentativă joacă pe teren propriu, „în tribune să fie sărbătoare“.

Selecţionerul a explicat şi motivele pentru care a recurs la unii jucători noi. „În lotul României au apărut Sepsi şi Aliuţă.
Într-un fel, am fost obligat să îi selecţionez, pentru că sunt şi doi, trei jucători accidentaţi. Dani Coman are din nou probleme, Ştefan Radu nu a fost în plenitudinea forţelor şi nici nu am vrut să îl forţăm. Sper ca, până la începerea pregătirii pentru europene, toţi să fie apţi“, a spus antrenorul.

Meciul amical dintre România şi Rusia se va disputa mâine, de la ora 20.30, pe stadionul „Steaua“.

 

Nu-i place atmosfera tensionată din Liga I

 

Piţurcă este nemulţumit de atmosfera tensionată din campionatul intern şi susţine că aceasta poate afecta pregătirea tricolorilor pentru Campionatul European, dar, în acelaşi timp, spune că este greu să se poată schimba ceva: „Sunt multe certuri în campionatul nostru. E păcat că nu este o atmosferă mai bună înaintea acestui turneu final, însă trebuie să ne obişnuim, pentru că suntem în România, în campionatul nostru. Sunt jucători de la echipe care se bat la retrogradare sau la primul loc care cred că sunt furaţi. Să nu uităm ce s-a întâmplat la Iaşi, unde, la un moment dat, Clujul voia să se retragă de pe teren“, a declarat Victor Piţurcă. Acesta a adăugat că gestul lui Trică, atunci când a intenţionat să scoată echipa CFR Cluj de pe teren la meciul cu Poli Iaşi, a cântărit destul de mult la neconvocarea mijlocaşului la naţională: „Nu doar comportamentul de la acel meci l-a costat, ci şi ce a făcut în Ghencea la partida cu Steaua. Imaginaţi-vă cum ar fi fost el primit în Ghencea la meciul cu Rusia. Nu doar el e vinovat, ci şi conducerea clubului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU