12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au pescuit toate punctele la Constanţa

Pandurii au pescuit toate punctele la Constanţa

Farul – Pandurii 1-2
Stadion „Farul“
, spectatori: 2.000.
Au marcat: M. Nae ’16 / Al. Piţurcă ’15, I. Iordache ’80 (penalti).
Farul: Vlas – Băcilă, I. Barbu, Şchiopu, Maxim – Mendy (’82, Soare), Fl. Pătraşcu (’46, Teekloh), M. Nae, Voiculeţ – Nanu (’65, Gosici), Chico. Antrenor: Ion Marin.
Pandurii: Mingote – Popete, Chibulcutean, A. Rus, Djakpa – Păcurar (’68, Ad. Rusu), Fl. Stîngă, Vancea (’46, Ad. Popescu), I. Iordache – Orac (’60, Stromajer), A. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Vlas / Fl. Stîngă, Popete, Mingote.
Au arbitrat: I. Serea – Ad. Vidan şi D. Roşu.

Trupa lui Neagoe a urcat pe locul 14 după cele trei puncte luate aseară la Constanţa şi speră tot mai mult că se va salva de la retrogradare, dar pentru aceasta trebuie să scoată trei puncte şi la partida cu Poli Iaşi, adversarul din etapa viitoare.

Pandurii au început bine meciul de la Constanţa, încercând să pună stăpânire pe joc încă din primele minute. Ilie Iordache (‘14) a avut prima ocazie de gol, dar a irosit-o. Un minut mai târziu, Alexandru Piţurcă nu a greşit însă ţinta şi a reuşit să deschidă scorul. Ilie Iordache a centrat bine de pe partea stângă, iar Piţi jr. a finalizat cu capul, dându-le gorjenilor speranţe pentru trei puncte. Bucuria „pandurilor“ nu a durat decât un minut, la faza următoare constănţenii reuşind să egaleze. Maxim a centrat din lovitură liberă, iar M. Nae a înscris cu capul. A urmat un forcing al gazdelor, care au mai avut câteva ocazii bune de a marca, la una dintre acestea mingea lovind bara lui Mingote.

Penalti, cadou de la Vlas

După timpul de odihnă, cei doi antrenori au încercat câteva modificări, în speranţa că vor reuşi mutarea câştigătoare. Cu toate acestea, ocaziile au rămas destul de rare la cele două porţi. Cu trecerea timpului, gorjenii au început să se grupeze în apărare, contând tot mai puţin în atac, semn că Eugen Neagoe s-ar fi mulţumit şi cu un punct în deplasarea de la Constanţa. Norocul le-a surâs însă gorjenilor în minutul 80, când Vlas a ieşit neinspirat, faultându-l pe Rus după ce acesta lovise mingea, care se ducea în afara terenului. Ionică Serea a indicat punctul cu var, iar Ilie Iordache a transformat penaltiul cu precizie, aducând trei puncte mari echipei Pandurii. Trupa lui Eugen Neagoe a urcat pe un loc neretrogradabil şi îşi face deja calculele pentru meciul de acasă cu Poli Iaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII