15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii de la Auxerre, învinşi acasă

Românii de la Auxerre, învinşi acasă

AJ Auxerre, echipa românilor Daniel Niculae, Gabriel Tamaş şi Vlad Munteanu, a pierdut cu scorul de 3-1 partida disputată pe teren propriu cu Saint-Etienne, în cadrul etapei a 30-a a campionatului Franţei. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 5, printr-un autogol semnat de Benalouane, dar „galben-verzii“ au revenit spectaculos şi au punctat prin Landrin (’63), Olan (’70) şi Feinduono (’80). Daniel Niculae a fost titular la gazde şi a jucat pe toată durata meciului. Pentru evoluţia sa, internaţionalul român a fost notat cu 4 de cotidianul L’Equipe. La rândul lui, Tamaş a fost integralist şi a primit tot nota 4. În schimb, Vlad Munteanu a intrat pe teren în minutul 70, în locul lui Thomas. Auxerre a pierdut pentru prima dată după 20 de ani pe teren propriu în faţa lui Saint-Etienne.

În urma acestui rezultat, Saint-Etienne a urcat pe locul zece în clasamentul din Ligue 1, cu 40 de puncte, în timp ce Auxerre a coborât pe poziţia a 14-a, rămânând la cota 37.

Aflată în plasa liderului Lyon, echipa antrenată de Laurent Blanc, Girondins Bordeaux, a pierdut puncte importante la Valenciennes, unde gazdele s-au impus cu 3-1. În prima repriză, Roudet a marcat pentru gazde (’10) şi Wendel pentru oaspeţi (’14), iar Sebo (’63) şi Savidan (min.77) au înclinat balanţa în favoarea lui Valenciennes în partea a doua a meciului.

Olympique Marseille, eliminată din Cupa UEFA de Zenit Sankt Petersburg şi din Cupa Franţei de o echipă de amatori, se află în cădere liberă şi în campionat, trupa lui Eric Gerets fiind învinsă pe teren propriu de Sochaux. N’Daw a marcat unicul gol al meciului de pe „Velodrome“ în minutul 3.

Alte rezultate înregistrate în etapa a 30-a din campionatul Franţei: Nancy – Metz 2-1, Nice – Lorient 1-2, Toulouse – Le Mans 1-1, Strasbourg – Lille 0-1, Auxerre – Saint-Etienne 1-3, Caen – Monaco 4-1. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat meciurile Rennes – Lens şi Olympique Lyon – Paris Saint Germain. În clasament, lideră este Lyon, cu 61 de puncte, urmată de Bordeaux (55), Nancy (52), Marseille (46) şi Nice (43).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS