22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Miracolul Costea

„U“ Craiova – FC Vaslui 2-1
Stadion „Extensiv“
, spectatori: 6.000.
Au marcat: Fl. Costea ’45, ’89 / S. Frunză ’22.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Dilevski (’46, Tănasă; ’50, Luţu), A. Ionescu – Wobay, Baird, Fl. Costea (’90, Săceanu). Antrenor: Nicolo Napoli.
FC Vaslui: Hăisan – Apostol, Andronic, Mardare, Bălace – Gheorghiu (’46, P. Jovanovic), Zmeu (’60, Buhuş), N’Doye, S. Frunză – Ljubinkovic, Temwanjera (’46, Bukvic). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonaşe galbene: N’Doye, Hăisan, Bălace.
Au arbitrat: V. Berbecaru – Cr. Nica, I. Szekely.

Alb-albaştrii au învins in extremis pe FC Vaslui, internaţionalul craiovenilor, Florin Costea, reuşind dubla în faţa unei echipe care visa să joace în cupele europene. 

Prima repriză a fost echilibrată, cu moldovenii parcă mai insistenţi în debutul meciului, când au reuşit să ţină mai mult de minge şi să se apropie periculos de poarta lui Bornescu. Aceştia au marcat prima dată în minutul 10, dar golul lui Ljubinkovic a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid. Monotonia primei părţi a fost spartă de Sorin Frunză. Plecat din jumătatea proprie de teren, fostul alb-albastru a luat o acţiune pe cont propriu, a „înşirat“ pe drum trei craioveni, după care a şutat necruţător de la 20 de metri, învingându-l pe Mircea Bornescu (’22). În continuare, moldovenii au preferat să facă un joc de aşteptare, sperând că-i vor prinde pe contraatac pe olteni.
Dezavantajaţi de scorul înscris pe tabela de marcaj, elevii lui Nicolo Napoli au ieşit la joc şi au pus presiune la poarta lui Hăisan. În minutul 31, Wobay a centrat, apărarea oaspeţilor a bâlbâit mingea în careu, dar Dilevski n-a găsit culoarul spre poartă, şutând în blocaj. Patru minute mai târziu, jucătorul african l-a angajat bine pe Costea, care a trimis mingea în plasă, dar golul nu a fost contabilizat, atacantul oltean aflându-se în ofsaid. Vâlceanul avea să-şi spele însă păcatele în minutul 45, când a fost pe fază la incursiunea lui Wobay, trimiţând în plasă mingea respinsă de Hăisan la şutul leonezului.

FC Vaslui s-ar fi mulţumit cu remiza

În debutul părţii a doua, antrenorul Napoli a încercat să forţeze în atac, lăsându-l la cabine pe Dilevski. Înlocuitorul acestuia, Ciprian Tănasă, nu a rezistat însă decât cinci minute, fiind nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări. În ciuda acestui ghinion, oltenii au dominat autoritar repriza secundă, doar lipsa de luciditate şi concentrare făcând ca tabela de marcaj să rămână neschimbată până spre finalul partidei.
Mulţumită cu o remiză, FC Vaslui s-a apărat supranumeric şi a tras de timp cât a putut, sperând că va obţine un punct preţios în Bănie. Costea (’53 şi ’80), Baird (’58 şi ’84), A. Ionescu (’68), Luţu (’70) şi Dănănae (’86) au fost la un pas de a aduce fericirea în tabăra alb-albaştrilor. Minunea s-a petrecut însă în ultimele minute ale partidei, Florin Costea fiind din nou salvatorul Ştiinţei. Acesta a profitat de greşeala lui Andronic şi l-a executat pe Hăisan, aducând o victorie meritată Universităţii, prima în faţa grupării moldovene de când cele două formaţii se duelează în prima ligă. După golurile reuşite ieri, Costea a ajuns la cota 11 în clasamentul golgheterilor şi atacă podiumul celor mai prolifici marcatori din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII