22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci cu retrogradarea pe masă

Meci cu retrogradarea pe masă

Farul – Pandurii
Stadion „Farul“
, astăzi, ora 19.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Farul:
Vlas – Farmache, Barbu, Şchiopu, Maxim – Băcilă, Pătraşcu, Nae, Voiculeţ – Chico, Mendy. Antrenor: Ion Marin.
Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djakpa – D. Orac, Vancea, Fl. Stângă, Păcurar, I. Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: I. Serea – Ad. Vidan, D. Roşu.

Pandurii vor să-şi ia revanşa pe Litoral, în faţa „rechinilor“, după înfrângerea din tur şi să continue şirul victoriilor început în urmă cu două etape, la Buzău.

Aproape în fiecare din precedentele cinci întâlniri dintre Farul şi Pandurii Târgu Jiu, un singur gol a făcut diferenţa, de patru ori în favoarea constănţenilor şi doar o singură dată pentru olteni. Cele două formaţii au jucat tranşant şi nici acum nu este loc pentru un rezultat de egalitate, mulţumitor doar pentru panduri. „La Farul este un meci de şase puncte, pentru că, dacă vom câştiga noi, îi vom arunca pe ei în zona retrogradării şi vom face un pas mare pentru a ne salva. La egal, ei pierd două puncte şi noi câştigăm unul, dar noi mergem acolo la victorie, nu ne gândim la o remiză, pentru că dacă îţi propui puţin te alegi cu puţin“, a spus Florin Popete, jucătorul care a evoluat la ambele echipe în Liga I, la fel ca şi Liviu Mihai.
Şi pentru gazde jocul este „aparte“, o victorie îndepărtându-le din zona retrogradării. „Un meci greu, ca şi celelalte de până acum, dar dacă vom câştiga, ne îndepărtăm de nisipurile mişcătoare. O partidă de şase puncte, în care noi nu ne permitem să facem nici un pas greşit. Am încredere în fotbalişti că vor face totul pentru victorie, deşi ne lipsesc doi jucători de bază, Todoran şi Gerlem“, a spus preşedintele echipei Farul, Constantin Gache. Antrenorul Eugen Neagoe nu poate conta pe Vasilache, suspendat, iar L. Mihai şi Mândrean sunt accidentaţi.

Neagoe: Putem să câştigăm la Constanţa

Toate necazurile pandurilor se trag de la meciul cu Farul din turul campionatului. Golul victoriei constănţenilor reuşit atunci de Maxim, cu largul concurs al portarului Adnan Guso, a scindat vestiarul oltenilor, iar pandurii au înregistrat eşec după eşec. Acum, jucătorii lui Eugen Neagoe speră să continue pe linia succeselor care a (re)început cu Gloria Buzău. „Cum am pierdut în tur meciul cu Farul, aşa putem să avem acum o evoluţie bună la ei. Orice este posibil. În tur, noi am dominat jocul şi ei au câştigat, chiar dacă erau în zece oameni. Acum putem să câştigăm noi. Dacă de la meciul tur cu Gloria Buzău am avut o serie de înfrângeri, sper ca acum de la jocul cu Buzăul, din retur, să fi început o serie de victorii pentru Pandurii. Avem mare nevoie de puncte“, a declarat Popete.
Gazdele pandurilor nu s-au descurcat prea bine pe teren propriu, înregistrând doar două victorii în acest sezon. „Farul este o echipă de deplasare, a câştigat doar două jocuri acasă în acest campionat şi sper să rămână cu acele două victorii. Noi, dacă vom rămâne concentraţi şi vom evolua la fel de bine cum am făcut-o în ultimele trei partide, sunt convins că putem să câştigăm la Constanţa“, a spus antrenorul Eugen Neagoe.
Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu vor încasa câte 1.500 de euro în caz de victorie cu Farul, fiind posibil să fie recompensaţi suplimentar dacă vor menţine echipa în Liga I. „Avem prime normale de joc, nu li s-au promis unele suplimentare la acest meci. Probabil, dacă vom reuşi să rămânem în prima ligă, domnul preşedinte le va face băieţilor o surpriză şi le va acorda o primă în plus“, a mai spus „Geană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII