14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDisperare în Zăvoi

Disperare în Zăvoi

Liga a II-a

CSM Vâlcea – FC Argeş 1-1

Stadion „Municipal“, spectatori: 1.000.

Au marcat: Voicu ’40 (p) / Năstăsie ’17.

CSM: Rusandu – Niţu, Vişa, Dandea, Vlad – Dedu (’65, Melcea), Voicu, Labun, Sg. Popescu (’27, Cercel) – Boroiban, Robson (’71, Grigoruţă). Antrenor: Marian Bondrea.

FC Argeş: Boşneag – Stan (’71, Ghiţă), Milosevic (’47, Lăcustă), Bălaşa, Bazzi – Tănase, Cârstoiu, Tameş, Năstăsie (’40, Bolboaşă) – Dulcea, Iordache. Antrenor: Dragoş Radu.

Au arbitrat: L. Danşa – M. Nagy, H. Bochiş.

Elevii lui Bondrea au jucat în superioritate numerică din minutul 40, dar nu au reuşit să se impună în faţa piteştenilor, îndepărtându-se astfel de obiectivul propus.

Atmosferă de prima ligă în Zăvoi, la ora începerii partidei dintre CSM Vâlcea şi FC Argeş Piteşti. Formaţia olteană a dat impresia că poate ţine pasul în primul sfert de oră, atunci când Mircea Voicu a desenat trasee frumoase pentru atacanţii Boroiban şi Robson, dar fără ocazii notabile. Piteştenii au pus apoi stăpânire pe meci, iar Iordache (două şuturi scoase de Rusandu) şi Dulcea (singur cu portarul vâlcean) au anticipat deschiderea scorului. În minutul 17, Năstăsie l-a pierdut pe drum pe juniorul Vlad, Dandea şi Vişa nu au strâns, iar piteşteanul a marcat cu capul pentru 1-0, fără speranţe pentru Rusandu. Oaspeţii au preferat apoi să se apere atent, departe de propria poartă, şi s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, cu multe greşeli de ambele părţi. Bondrea a simţit pericolul din propria apărare şi l-a aruncat în luptă pe Ionuţ Cercel, sacrificându-l pe mijlocaşul Sergiu Popescu şi avansându-l pe juniorul Vlad. Cu cinci minute înainte de pauză, brazilianul Luiz Robson a scăpat norocos singur spre poarta piteşteană, l-a lobat pe Boşneag, care nu a mai avut decât varianta de a-l brusca pe vâlcean. Centralul Danşa a arătat punctul cu var şi l-a eliminat pe Boşneag, chiar dacă acesta nu era în postură de ultim apărător. Voicu a egalat din penalti şi speranţele oltenilor creşteau, mai ales că echipa vâlceană avea să joace mai bine de o repriză în superioritate numerică. La faza următoare putea fi 2-1, dar lobul lui Boroiban a ţintit transversala, iar Robson nu a găsit calea spre gol, singur cu juniorul Bolboaşă.

 

Vâlcenii, apatici la reluarea jocului

 

După pauză, vâlcenii s-au apropiat rar de careul advers şi ocaziile mai mari le-au aparţinut piteştenilor, Iordache ratând singur cu Rusandu (’56) şi nimerind bara din lovitură liberă (’88). În final a fost 1-1 şi în Zăvoi e supărare mare, CSM fiind la opt puncte de promovare. „Îmi asum rezultatele, dar, din păcate, mai mult de atât nu putem“, a concluzionat Marian Bondrea. „FC Argeş merita victoria“, a completat primarul Gutău, prezent la „oficială“.

Cornel Penescu, finanţatorul piteştenilor, a atacat maniera de arbitraj: „Constantin şi-a făcut datoria, dar noi am scăpat uşor. Îl sfătuiesc pe preşedintele CCA să-l sancţioneze pe Danşa pentru că nu a mai dat un penalti şi nu a mai eliminat un piteştean“. În replică, Marian Bondrea a spus: „Să nu uite domnul Penescu cum a câştigat multe puncte în acest campionat şi ce s-a întâmplat la Piteşti până acum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU