15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu poate pierde titlul în Italia

Chivu poate pierde titlul în Italia

În urmă cu câteva etape, echipa lui Roberto Mancini părea că-şi va adjudeca un nou titlu în Serie A. „Nerazzurrii“ au pierdut însă teren, iar „Bătrâna Doamnă“ le-a dat o lovitură grea, chiar în propriul fief.

Inter Milano, echipa românului Cristian Chivu, care în prima parte a acestui sezon avea un avans considerabil faţă de următoarele clasate în Serie A, nu mai este atât de sigură de titlul de campioană. Sâmbătă seară, în ultimul meci al etapei a 30-a, Chivu şi compania au fost învinşi pe teren propriu de Juventus Torino, cu scorul de 2-1, şi mai au un avans de patru puncte faţă de urmăritoarea AS Roma.

Golurile oaspeţilor au fost marcate de Camoranesi (’49) şi Trezeguet (’63), în timp ce pentru Inter a punctat Maniche (’83). Chivu a fost titular în partida de pe „Giuseppe Meazza“ şi a rămas pe teren până în minutul 83, când antrenorul Roberto Mancini l-a înlocuit cu Balotelli. Românul a primit şi un cartonaş galben în minutul 32. Evoluţia sa a fost bună, după cum a scris şi agenţia Datasport, care l-a notat cu 6,5: „S-a văzut de la început că va prinde o zi bună. I-a dat bătăi de cap adversarului direct, Salihamidzic, pe care l-a deposedat şi l-a depăşit de multe ori fără probleme. În minutul 34, l-a constrâns pe Buffon să se întindă serios pentru a repsinge şutul lui“. Pe Inter o aşteaptă un meci dificil în următoarea etapă, pe terenul grupării Lazio Roma.

 

Mutu a tras din nou echipa după el

 

Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în partida pe care Fiorentina a câştigat-o pe teren propriu, la limită, cu 1-0, în faţa formaţiei Lazio. Unicul gol al meciului de pe stadionul „Artemio Franchi“ a fost marcat de Pazzini, în minutul 77. Oaspeţii au jucat în inferioritate numerică din minutul 38, când Mutarelli a văzut cartonaşul roşu. Mutu a ratat o bună şansă de a duce scorul la 2-0 spre finalul întâlnirii, când şutul său a fost scos de la vinclu de bătrânul portar al oaspeţilor, Balotta, de 43 de ani. Pentru evoluţia sa, „Briliantul“ a primit nota 6 din partea agenţiei Datasport, care a scris despre el următoarele: „A fost iar unul dintre cei mai buni de la Fiorentina. Spre deosebire de precedentele meciuri, a preferat să acţioneze în spatele lui Vieri şi Pazzini, dar şi aşa a fost un om de bază pentru ai săi“. La oaspeţi, fundaşul român Ştefan Radu nu a jucat, din cauza unei accidentări.

În urma acestei victorii, Fiorentina şi-a consolidat locul al patrulea, ultimul care asigură participarea în Liga Campionilor, şi se menţine la patru puncte de AC Milan, ocupanta poziţiei a cincea. Milanezii au câştigat şi ei, cu 1-0, pe terenul lui AC Torino, prin golul marcat de Pota, în minutul 66.

 

Formaţia lui Codrea, ca şi salvată

 

AC Siena, echipa la care este legitimat şi mijlocaşul român Paul Codrea, a mai făcut un pas mare în tentativa ei de a se salva de la retrogradare. Toscanii au învins pe teren propriu, cu scorul de 2-0, o contracandidată directă, Parma. Ambele reuşite ale „alb-negrilor“ au fost semnate de un specialist al golurilor marcate pe final de meci, Massimo Maccarone, care a punctat în minutele 88 şi 90+4. Antrenorul Mario Beretta nu l-a folosit nici de data aceasta pe Codrea, după ce îl lăsase în afara lotului şi la etapa intermediară disputată la mijlocul săptămânii. În clasament, Siena a urcat pe locul al 13-lea şi se află la şapte puncte de primul loc retrogradabil.

Alt român din Serie A, Adrian Piţ, nu a fost convocat de antrenorul Luciano Spalletti pentru meciul AS Roma – Empoli, încheiat cu victoria gazdelor cu 2-1. Tonetto (’36) şi Panucci (’64) au marcat pentru gazde, iar Giovinco (’50) a punctat pentru Empoli. Următorul obstacol din calea Romei va fi ultima clasată, Cagliari, pe care „giallo-rossii“ o vor întâlni în runda a 31-a.

Campionatul Italiei, etapa a 30-a

Rezultate: AS Roma – Empoli 2-1, Fiorentina – Lazio 1-0, Torino – Milan 0-1, Udinese – Livorno 2-0, Reggina – Napoli 1-1, Atalanta – Catania 0-0, Inter – Juventus 1-2, Palermo – Genoa 2-3, Siena – Parma 2-0.

Clasament: 1. Inter 68 de puncte; 2. Roma 64; 3. Juventus 58; 4. Fiorentina 53; 5. Milan 49; 6. Udinese 47; 7. Sampdoria 46; 8. Genoa 39; 9. Atalanta 38; 10. Lazio 37; 11. Napoli 37; 12. Palermo 36; 13. Siena 35; 14. Torino 31; 15. Parma 29; 16. Catania 29; 17. Livorno 28; 18. Reggina 27; 19. Empoli 26; 20. Cagliari 25.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS