10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAproape 1.000 de elevi la start

Aproape 1.000 de elevi la start

Ediţia a treia a crosului organizat de Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova a adunat sâmbătă, pe Hipodrom, aproximativ 1.000 de participanţi, elevi din clasele III-XII de la şcolile din Bănie şi din judeţ. Copiii s-au trezit de dimineaţă pentru a face mişcare, iar eforturile le-au fost răsplătite: primii şase de la fiecare probă au plecat acasă cu premii (medalii, plachete, diplome, cupe, tricouri şi bani), iar restul participanţilor au fost îndulciţi cu câte o ciocolată.

La clasele III-IV, podiumul la feminin a arătat astfel: Cristina Cafin (Şcoala nr. 33 Craiova), Alexandra Matei (Şcoala nr. 39), Laura Brotac (Şcoala nr. 29), iar la masculin s-a impus Ionuţ Popescu (Şcoala nr. 38), urmat de Ionuţ Talpor (Şcoala nr. 30) şi Luigi Goicea (Şcoala nr. 38). Podiumul feminin de la gimnaziu a fost ocupat în întregime de sportive de la LPS „Petrache Trişcu“: Denisa Vava, Adelina Tănase şi Andreea Cojocaru. La masculin, clasele V-VIII, s-a impus Ştefan Dragomir (Liceul „Independenţa“ Calafat), urmat pe podium de George Cercel şi Marian Ispas (ambii de la Liceul „Matei Basarab“ Craiova). În competiţia liceenilor, atât la feminin, cât şi la masculin, pe podium au urcat numai atleţi de performanţă, medaliaţi la concursuri naţionale. La feminin s-a impus Andreea Ghiţă, urmată de Gabriela Neacşu şi Alexandra Bucur (toate de la LPS „Petrache Trişcu“). La masculin au urcat pe podium: Cezar Bobolicioiu (Liceul „Matei Basarab“), Răzvan Danciu şi Alexandru Teotoaşe (ambii de la LPS „Petrache Trişcu“).

Primii clasaţi la gimnaziu şi liceu (Denisa Vava, Ştefan Dragomir, Andreea Ghiţă şi Cezar Bobolicioiu) vor reprezenta judeţul Dolj în finala Olimpiadei Sportului Şcolar, care va avea loc în perioada 19-20 aprilie la Piteşti.

 

Surprize pentru participanţi

 

Elevii au avut parte de surprize din partea organizatorilor. O brigadă DPIR a simulat o răpire, apoi a urmat un număr de dresaj de câini, iar înainte de festivitatea de premiere, mai mulţi paraşutişti, printre care şi Cristi Smarandache (directorul Aeroclubului Craiova), au oferit un spectacol aerian. Crosul s-a realizat în parteneriat cu Secţia 2 Poliţie, ISJ Dolj, CSM Craiova CSU Craiova, DSJ Dolj, Aeroclubul Craiova şi Asociaţia „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III“. „Mai greu a fost la început, la prima ediţie a crosului. Acum lucrurile merg din ce în ce mai bine. Am adus alături de noi parteneri din mai multe domenii pentru a capta atenţia elevilor“, a spus Dănuţ Anghel, managerul LPS „Petrache Trişcu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS