15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii doresc doar victoria

Severinenii doresc doar victoria

FC Drobeta – Minerul Lupeni
Stadion „Municipal“
, astăzi, ora 11.00
Formaţii probabile:
FC Drobeta:
Hîrşu – Ciucu, Dicu, Gheorghe, Trofin – Moutinho, Mitici, I. Păun, Epure – Jenaru, D. Bârză. Antrenor: Marian Bucurescu.
Lupeni: Mecea – Isfan, Irina, Luca, Mocioi – Apostol, Albinaru, Nicorec, Roman – Chiţu, M. Dăscălescu. Antrenor: Marin Tudorache.
Vor arbitra: M. Ene – A. Simonis şi A. Constantinescu.

Gruparea mehedinţeană traversează o perioadă foarte bună atât pe plan fotbalistic, cât şi managerial. 

Neînvinsă deocamdată pe teren propriu şi după remiza obţinută etapa trecută la Oradea, echipa severineană este îndreptăţită să spere la cele trei puncte puse în joc. În formaţia pregătită de Marian Bucurescu poate reintra Bucă după accidentarea suferită la spate, însă tehnicianul de la FC Drobeta nu poate conta pe fundaşul central, Amzucu fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Pentru atac, Marian Bucurescu va miza în continuare pe Dacian Bârză, jucător adus cu o săptămână înaintea reluării campionatului de la divizionara C Timişul Albina. Acesta nu s-a remarcat în cele trei dispute din retur, dar beneficiază de încrederea conducerii. „Îmi pare rău că nu am înscris în aceste trei etape şi nu am câştigat la Oradea. Nu m-am integrat complet la FC Drobeta, însă sper să marchez cu Minerul Lupeni“, a precizat Bârză.
De partea cealaltă, minerii din Lupeni, despărţiţi de severineni de trei puncte şi două locuri în clasament, au învins etapa trecută în prelungiri, scor 2-1, în faţa celor de la Liberty Oradea şi au un moral ridicat.

Stadionul „Municipal“, concesionat de FC Drobeta

Conducerea administrativă a clubului severinean a concesionat, pe o perioadă de zece ani, arena de 28.000 de locuri şi vrea să investească în stadionul care, momentan, nu este omologat pentru disputarea jocurilor din eşalonul doi. „Am consultat o firmă de specialitate pentru a studia modalitatea prin care gazonul poate suferi unele îmbunătăţiri de moment. Pe parcurs, terenul va trebui înlocuit, dar acest lucru necesită mutarea echipei pe o altă arenă, pe perioada respectivă. Vom lua o decizie după încheierea campionatului“, a menţionat Vasile Mănescu, preşedintele executiv al clubului reînfiinţat în vara anului trecut.
Procesul de modernizare mai implică şi unele lucrări majore la nivelul tribunelor, crăpate în unele locuri, precum şi în zona vestiarelor. Pe perioada în care „Municipalul“ a fost în administrarea primăriei, întreţinerea acestuia a fost făcută de un singur salariat.
„Am luat în administrare un stadion dărâmat, pe care ne-am angajat să-l reintegrăm în circuitul sportiv în cel mai scurt timp. Momentan, arena nu e omologată pentru Liga a II-a, iar din vară vom monta primele scaune de plastic, pentru a putea primi licenţă în sezonul următor“, a completat Mănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS