15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Sete de victorie

Universitatea – FC Vaslui
Stadion „Extensiv“
, mâine, ora 15.00 (TVR 1).
Formaţii probabile:
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – A. Ionescu, Prepeliţă, Dilevski – Wobay, Baird, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
FC Vaslui: Hăisan – Şt. Apostol, Andronic, Buhuş, Hugo Luz – Zmeu, N’Doye – S. Frunză, Ljubinkovici, Ad. Gheorghiu – Bukvici. Antrenor: Dorinel Munteanu.

După galopul de sănătate în faţa bănăţenilor de la Arad, respectiv Timişoara, Universitatea şi FC Vaslui se întâlnesc în Bănie într-un meci pe care nici una dintre echipe nu acceptă să-l piardă. 

Cine ar fi gândit în urmă cu patru ani că Vasluiul, o echipă care juca prin Covurluiul Moldovei, se va bate în 2008 pentru cupele europene, iar Universitatea, spaima Europei pe vremuri, se va lupta pentru supravieţuire în prima ligă? Este adevărat că după etapa a 24-a emoţiile s-au risipit în Bănie, în sensul că echipa-fanion a Olteniei nu mai tremură cu gândul la retrogradare, ba chiar speră la mai mult! Matematic vorbind, în cele zece etape care au mai rămas de disputat din acestă înfierbântată ediţie de campionat, se poate întâmpla orice atât la vârful clasamentului, cât şi în subsolul lui. Este clar că Universitatea e pe val, iar continuarea evoluţiilor bune ar putea aduce puncte importante în contul alb-albaştrilor şi cine ştie…
Ca de obicei, meciul următor este cel mai greu, iar adversarii de mâine ai oltenilor, moldovenii din Vaslui, sunt şi ei pe cai mari. În ultima etapă, galben-verzii lui Dorinel Munteanu au călcat pur şi simplu în picioare o pretendentă la cupele europene, Poli Timişoara (3-0), bănăţenii fiind neînvinşi în cele patru etape disputate în 2008.

Porumboiu: Vasluiul are o primă foarte importantă

Liderul moldovenilor şi căpitanul echipei este Sorin Frunză, fostul jucător al Universităţii în sezonul acela negru şi misterios, 2004/2005! Alt om de bază al lui Dorinel Munteanu este Buhuş, şi el fost la Craiova în 2004/2005!
Întrebat despre partida din Bănie, finanţatorul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, care va fi mâine prezent pe arena din Parcul „Romanescu“, a declarat pentru GdS: „Sper să fie un meci frumos, cât mai agreabil, iar cel mai bun să câştige. Sper ca noi să fim cei mai buni, aşa cum şi oltenii vor să fie cei mai buni! Obiectivul nostru este accederea în Cupa UEFA, ca atare venim la Craiova pentru trei puncte. Nu am promis o primă specială pentru partida de la Craiova, dar Vasluiul joacă pe cele mai mari prime din campionatul românesc. Dacă vor câştiga cu Universitatea, jucătorii Vasluiului vor încasa o sumă foarte, foarte importantă! N-o pot face publică“.
În sfârşit, Ştiinţa lui Nicolo Napoli s-a ales cu trei puncte şi în deplasare, victoria de la Arad în faţa „Bătrânei Doamne“ fiind prima pe un teren străin de când Napoli şi Gane sunt antrenori ai Universităţii. În tabara gazdelor a revenit liniştea şi optimismul, lucru normal după ultimele trei evoluţii bune din campionat. Cei trei fotbalişti de excepţie ai oltenilor, cum i-a caracterizat şi antrenorul arădenilor Gabi Stan pe Fl. Costea, Wobay şi Baird, sunt hotărâţi să dea mâine recital în Parcul „Romanescu“, dar FC Vaslui nu este UTA! Pentru această partidă, Napoli îl are la dispoziţie şi pe Mitchell, care şi-a ispăşit etapa de suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII