15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCincisprezece puncte pentru Liga I

Cincisprezece puncte pentru Liga I

Oficialii pandurilor estimează că echipa se poate salva de la retrogradare dacă îşi adjudecă jumătate din punctele puse în joc în următoarele zece etape.

Din cele zece etape rămase de disputat din Liga I, Pandurii Târgu Jiu va juca de şase ori în deplasare, în ordine, cu Farul, CFR Cluj, Dinamo, Rapid, FC Vaslui şi Gloria Bistriţa, şi de patru ori pe „Municipal“, cu Poli Iaşi, Unirea Urziceni, Dacia Mioveni şi UTA. Ca să-şi îndeplinească obiectivul, salvarea de la retrogradare, gorjenii trebuie să obţină maximum de puncte pe teren propriu, 12, plus alte trei, cel puţin, de „afară“.
Oficialii grupării din Târgu Jiu cred că echipele retrogradate se vor cunoaşte abia la finalul sezonului. „Se va juca până în ultima etapă. Vor fi multe meciuri dificile. Noi trebuie să câştigăm toate partidele de acasă şi să vedem unde vom câştiga în deplasare“, a spus preşedintele Marin Condescu. Şi antrenorul Eugen Neagoe este conştient că Pandurii nu se poate salva doar cu punctele de pe teren propriu. „Nu cred că este un dezavantaj că avem patru jocuri acasă şi şase în deplasare. Trebuie să câştigăm şi afară. Putem aduce puncte şi putem juca mult mai bine“, a spus „Geană“.
Următorul adversar al echipei lui Neagoe, Farul Constanţa, este cel mai accesibil dintre cei şase enumeraţi, „rechinii“ aflându-se în luptă directă cu pandurii pentru evitarea retrogradării. Constănţenii par o trupă fragilă pe teren propriu, iar gorjenii sunt decişi să continue şirul victoriilor. „Este o partidă foarte importantă atât pentru noi, cât şi pentru ei. Farul este una dintre formaţiile bune, după părerea mea, şi nu întâmplător a reuşit să termine la egalitate partida de la Bucureşti cu Dinamo. Au câştigat şi la Piatra Neamţ şi au făcut un joc destul de bun cu CFR, unde au şi condus cu 1-0. Eu sper ca în partida de luni să fim mult mai inspiraţi în tot ceea ce facem, să avem o determinare şi o ambiţie mult mai mari decât Farul şi la sfârşitul partidei să ne bucurăm de obţinerea victoriei. Dacă se va întâmpla aşa şi vom face un joc bun şi în următoarea partidă, cu Poli Iaşi, avem şanse foarte mari să rămânem în prima ligă“, a declarat Eugen Neagoe.

Păcurar, soluţia pandurilor

Cum echipa câştigătoare nu se schimbă, Neagoe va miza la Constanţa, probabil, pe aceeaşi formulă de joc ca şi în precedentele două partide. Singurul absent este Vasilache, suspendat după ce a primit cartonaşul roşu în meciul cu Ceahlăul, dar există soluţii pentru înlocuirea acestuia. „Din păcate, nu avem toţi jucătorii apţi. Cu siguranţă vor lipsi Liviu Mihai, Mândrean şi Vasilache. Şi Djapka acuză unele probleme şi nu s-a antrenat, dar sper ca până la ora jocului să fie apt. Vasilache este un fotbalist foarte important pentru noi, dar sper să găsim un înlocuitor care să joace cel puţin la fel de bine ca el“, a declarat „Geană“.
Este posibil ca Alexandru Păcurar să fie folosit din primul minut, iar Orac să-l suplinească pe Vasilache în banda dreaptă. „Păcurar este în revenire de formă, dar a avut o perioadă destul de lungă de inactivitate şi nu îi este uşor să intre într-un ritm foarte susţinut, cum a fost această serie de meciuri, cu Gloria, Ceahlăul şi, acum, Farul. Sunt trei jocuri în decurs de opt zile şi, dacă evolua 90 de minute în toate, ar fi fost destul de greu pentru el. Dar eu sper să nu mai aibă probleme, pentru că este un jucător foarte important pentru noi“, a mai spus Neagoe.

Neagoe, împotriva violenţei

Antrenorul pandurilor, Eugen Neagoe, a salutat gestul arbitrului Alexandru Deaconu de a întrerupe derbiul din Giuleşti dintre Rapid şi Steaua, după ce a fost lovit cu un obiect din tribună. „După părerea mea, arbitrul a procedat corect la acest joc. Nu cred că ar trebui să fie asemenea incidente pe terenurile de fotbal. Este păcat ca un meci dintre Rapid şi Steaua să fie decis la masa verde. Este greşeala celor de la Rapid, după părerea mea, pentru că acei suporteri nu aveau voie să intre în stadion nici măcar cu brichete“, a spus Neagoe.
Acesta şi-a adus aminte că a fost supus sezonul trecut unui „tratament“ similar. „Eu am păţit-o în Giuleşti. Este destul de dificil acolo, pentru că şi la banca de rezerve oaspeţii sunt tot timpul scuipaţi din tribună, suporterii dau cu sticle sau cu ce au la îndemână. Ei trebuie să înţeleagă faptul că suntem în 2008 şi asemenea practici nu ar trebui să se mai vadă pe stadioanele din România. Acum, ce să facem, să-i lăsăm să vină în tribune, să dea şi în jucători, şi în arbitri şi să nu se ia nici o măsură? Eu aş fi de acord să se suspende terenul şi să piardă echipa respectivă dacă sunt loviţi din tribune şi jucătorii. Pentru că trebuie să se pună capăt odată pentru totdeauna acestor violenţe. Nu suntem în junglă sau în pădure! Suntem în Uniunea Europeană, în anul 2008, şi nu se mai poate întâmpla aşa ceva“, a comentat „Geană“ violenţele de joi seară, din Giuleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS