15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSenzaţionalul Păcurar

Senzaţionalul Păcurar

Echipa Pandurii Târgu Jiu a reuşit să câştige partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ, graţie unei execuţii de excepţie a lui Alexandru Păcurar, care şi-a trecut în cont şi o bară.

Revenit după o pauză forţată de şase luni şi jumătate, Alexandru Păcurar este garantul victoriei pentru Pandurii Târgu Jiu. După ce şi-a adus contribuţia la succesul de la Buzău, din penalti, Păcurar a marcat un gol de excepţie cu Ceahlăul Piatra Neamţ, reuşita sa înclinând balanţa în favoarea pandurilor într-un joc pe muchie de cuţit. „Mă bucur pentru victoria de astăzi (miercuri – n.r.), aveam mare nevoie de ea în situaţia în care ne aflăm. Mă bucur că am marcat golul victoriei. Am înscris şi sâmbăta trecută, iar aceste două goluri înseamnă foarte mult pentru mine, pentru că au venit după o perioadă cam lungă în care am fost accidentat. A fost cel mai spectaculos gol al meu de până acum. Sper să vină altele şi mai frumoase“, a declarat Păcurar.
Dirijorul din teren al pandurilor, Alexandru Păcurar, este, cu patru goluri în acest sezon, cel mai bun marcator pentru echipa din Târgu Jiu, alături de Ilie Iordache. Şi în partida cu Ceahlăul, ca şi la Buzău, Păcurar a evoluat doar o repriză, dar se simte pregătit să evolueze din primul minut. „M-am simţit bine fizic, atât la Buzău, cât şi în meciul cu Ceahlăul. Cred că aş putea să duc un meci întreg“, a mai spus fotbalistul. Valoarea lui Păcurar este recunoscută şi de antrenorul Eugen Neagoe: „Este un jucător foarte important pentru noi, ne-a lipsit mult în turul campionatului, cât timp a fost accidentat. Nu am vrut să-l forţez din primul minut. Nu ştiu dacă poate duce tot jocul, dar până la urmă am ales foarte bine. Spre meritul lui, a reuşit să şi înscrie“.

Vasilache, suspendat cu Farul

Eliminat în jocul cu Ceahlăul, după ce a încasat două cartonaşe galbene în cinci minute, Ciprian Vasilache contestă deciziile centralului Augustus Constantin. Acesta a considerat că pandurul a simulat un fault în careu în ultimul minut de joc, după ce mai devreme îl sancţionase pentru trageri de timp. „Am fost agăţat! Vă spun ce am simţit în teren, am fost lovit în picior şi nu cred că au fost meritate cele două cartonaşe galbene“, a spus Vasilache, care va fi suspendat în jocul următor, cu Farul Constanţa.
Şi antrenorul Viorel Hizo s-a arătat nemulţumit de maniera de arbitraj a lui Constantin, care l-a eliminat pe Rusmir în minutul 55. „Este foarte greu să laşi echipa în zece după un asemenea gest. Rusmir nu trebuia să primească primul cartonaş galben pentru întârzierea jocului, dar nu avea voie să continue, să îşi facă şi cruce şi să aplaude, iar apoi să mai facă un gest nesportiv. Cred că arbitrul a fost prea orgolios, pentru că nu poţi să rupi echilibrul unui joc cu o asemenea miză şi de o asemenea importanţă printr-un astfel de gest. Dacă era un fault, o brutalitate sau altă fază ar fi fost altceva. Eu cred că acolo s-a rupt jocul, la eliminarea lui Rusmir“, a comentat Hizo.
„Cred că ne merităm soarta, am făcut două greşeli inexplicabile. Nu se poate ca un jucător să facă tot ceea ce a făcut Rusmir, în situaţia în care scorul era 0-0. Iar la faza golului, Croitoru a fost de neînţeles. Un jucător cu experienţa sa nu-l lăsa pe Păcurar nemarcat la marginea careului. Asta este, campionatul se joacă în continuare“, a adăugat Hizo.

Neagoe: Am câştigat trei puncte mari

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a vizionat partida alături de nepotul său, care a anticipat corect rezultatul final. „A fost un meci greu, am trecut bariera celor 20 de puncte şi sperăm să nu ne oprim până la baremul care ne este necesar să ne salvăm de la retrogradare. Un meci de şase puncte, două bare, un singur gol. Era mai bine să fie o bară şi două goluri. Nepotul meu e fan Pandurii, a spus că batem cu 1-0, deci o să-l cred de acum încolo“, a spus Condescu.
Mulţumit de victorie, tehnicianul Eugen Neagoe crede că echipa sa se va salva de la retrogradare dacă păstrează acelaşi ritm. „A fost un meci foarte important pentru noi, foarte greu, am câştigat trei puncte mari. I-am felicitat pe băieţi, au muncit mult pentru victorie. Puteam să marcăm mai multe goluri, dar, din păcate, tot lovim bara. Cred că dacă vom continua aşa o să rupem porţile. După jocul pe care-l arată în teren, Pandurii Târgu Jiu nu este echipă să se afle sub linia clasamentului. Dacă vom face şi în partidele viitoare ce ne propunem, cred că avem mari şanse să rămânem în Liga I“, a declarat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU