15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLinişte în Bănie

Linişte în Bănie

UTA Arad – „U“ Craiova  0-1
Stadion „UTA“
, spectatori: 2.500.
A marcat: Fl. Costea ’75.
UTA: D. Tudor – Mihuţ, Chiţa, Amoreirinha, Vasiljevic – Fl. Dan (’73, Oliveira), Mărginean, C. Todea (’87, Opriţa), Simao – Zaharia, Edson (’79, M. Ilie). Antrenor: Gabi Stan.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, V. Găman (’64, Bărboianu), Rose – Prepeliţă (’77, Săceanu), Dilevski, A. Ionescu – Wobay, Baird, Fl. Costea (’90, Gângioveanu). Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaş galben: Prepeliţă.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – Z. Szekely, Fl. Marcu.

Succesul de la Arad a adus calmul în tabăra alb-albastră, Ştiinţa putând aborda cu mai multă încredere partidele viitoare. 

Ştiinţa a reuşit să învingă la Arad şi a demonstrat că merită titulatura de campioană a provinciei în duelul cu „Bătrâna Doamnă“. Dincolo de orgolii, mai importante sunt cele trei puncte, primele câştigate de alb-albaştri în deplasare de la învestirea lui Nicolo Napoli.
Universitatea a început curajos partida şi a avut primele ocazii prin Florin Costea. Din păcate pentru craioveni, şuturile acestuia nu şi-au atins ţinta, portarul Daniel Tudor scăpând cu faţa curată. Gazdele au ripostat prin Florin Dan, însă Bornescu a fost atent, reuşind să respingă în corner. Craiovenii au avut mai mult posesia mingii, dar arădenii s-au dovedit mai periculoşi, trecându-şi în cont câteva ocazii bune de a deschide scorul.
În minutul 22, Bornescu a avut din nou emoţii la două şuturi consecutive ale gazdelor, la ultimul Florin Dan ratând din careul mic. Patru minute mai târziu, oltenii au fost ocrotiţi de şansă. Mingea trimisă de Edson l-a depăşit pe „Jose“, dar a nimerit transversala. Finalul primei reprize a fost anost, cele două formaţii pasând mult, fără a-şi mai crea ocazii de poartă.

Costea, la golul nouă

Şimţind că au în faţă o echipă de bătut, în partea a doua a jocului elevii lui Nicolo Napoli au forţat şi au reuşit să pună o presiune mai mare la poarta lui Tudor. Acesta a scăpat fără gol în minutul 58, când i-a blocat pe Costea şi Prepeliţă, aflaţi în poziţii favorabile. De partea cealaltă, arădenii au avut două contraatacuri periculoase prin Edson şi Zaharia, însă Bornescu a rezolvat de fiecare dată.
Universitatea a marcat golul decisiv în minutul 75. Angajat în adâncime, australianul Michael Baird a profitat de greşeala lui Chiţa, a preluat, a pătruns pe partea stângă şi i-a centrat foarte bine lui Florin Costea, iar acesta nu l-a mai iertat pe Tudor. Şi după gol juveţii au rămas în jumătatea adversă, încercând să-şi ţină adversarul la distanţă. Nicolo Napoli a dat semnalul retragerii abia pe final de partidă, defensiva olteană rezistând încercărilor disperate ale gazdelor de a marca golul egalizator. După această întâlnire, Universitatea, aflată în evidentă creştere de formă, a reuşit să urce un loc şi să se distanţeze de zona periculoasă a clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII