16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpiritul Ştiinţei rămâne indiferent de loc

Spiritul Ştiinţei rămâne indiferent de loc

Directorul executiv al clubului UTA crede că meciul cu Universitatea este decisiv pentru arădeni.

După înfrângerea de la Timişoara, Poli – UTA 2-0, suporterii arădeni au cerut îndepărtarea antrenorului Marin Barbu, iar finanţatorul Nicolae Bara s-a conformat, numindu-l ieri pe Gabi Stan în locul lui „Magiun“. Noul antrenor a fost prezentat echipei, Stan conducând ieri după-amiază antrenamentul arădenilor. Directorul executiv al clubului UTA, Paul Cazan, a vorbit ieri cu GdS despre situaţia de la Arad, în perspectiva celor două meciuri decisive ale echipei, cu Universitatea Craiova (mâine) şi cu Steaua (duminică, în Ghencea).

– L-aţi mazilit pe „Magiun“ înaintea unui meci decisiv pentru UTA, producând astăzi (ieri – n.r.) un fel de şoc la echipă, numind un nou antrenor principal...
– Într-adevăr, a fost înlocuit Marin Barbu cu Gabi Stan, iar decizia a aparţinut unicului finanţator al echipei, Nicolae Bara. Meciul de joi (mâine – n.r.) este decisiv pentru ambele echipe, nu numai pentru UTA… Păi ce, Craiova stă pe roze?! Nici Universitatea nu stă foarte bine.
– Craiova a făcut două meciuri bune, la Urziceni şi cu Rapid, dar a obţinut doar două puncte, motiv pentru care oltenii vin la Arad să recupereze ceea ce au pierdut.
– Normal. Şi UTA vrea însă cele trei puncte.
– Cum credeţi că va fi încleştarea de la Arad?
– Exact cum ai zis, încleştată! Este o întâlnire decisivă pentru noi… Dacă nu câştigăm cu Ştiinţa, intrăm rău în cărţile retrogradării. Jucăm apoi în Ghencea, cu Steaua, aşa că orice meci pierdut te duce spre Liga a II-a. Sunt însă opt echipe care luptă pentru supravieţuire.
– Gabi Stan, considerat un fel de manta de vreme rea, a fost adus pe post de salvator…
– Nu poţi spune că este salvatorul echipei, în condiţiile în care în trei zile are două meciuri capitale şi foarte dificile, cu Universitatea şi Steaua. Am încercat să facem un şoc la echipă… Aşteptăm acum efectul. Nu întotdeauna şocurile reanimează bolnavul.
– Ce impresie v-a făcut Universitatea?
– Bună, bună… Este o echipă ambiţioasă. De fapt, oltenii sunt cunoscuţi ca oameni ambiţioşi, mai ales în fotbal. Este un spirit anume al Universităţii Craiova şi de care trebuie obligatoriu să ţii cont atunci când joci împotriva lor. Pe orice loc ar fi echipa, spiritul Craiovei rămâne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII