14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrebuia să vorbesc cu arbitrii

Trebuia să vorbesc cu arbitrii

Conducătorul Oltchimului şi-a reproşat că nu şi-a dat mai mult silinţa să împiedice „blatul“ dintre Lada şi Gyor.

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a ţinut să-i mulţumească timişoreanului Herbert Müller pentru că FC Nürnberg şi-a apărat corect şansele la Togliatti, formaţia din Germania fiind la un pas de a produce o surpriză. Boss-ul vâlcencelor, care timp de 25 de ani a văzut şi a trăit multe, crede că ar fi trebuit să discute cu arbitrii ciprioţi care au fost delegaţi la partida din Rusia. „Müller mi-a dovedit încă o dată că rămâne un om de mare caracter. Un singur telefon i-am dat şi mi-a spus că va face totul ca să ne ajute. O să-i rămân dator toată viaţa şi o să-l respect. Un singur lucru îmi reproşez, trebuia să vorbesc şi cu arbitrii. Nu ştiu dacă ar fi avut efect, dar trebuia să o fac. Poate nici eu nu am crezut că Nürnberg o poate încurca pe Lada“, a declarat Gavrilescu. Antrenorul Tadici nu le dădea nici o şansă nemţoaicelor, cu trei zile înainte de ultima etapă a Grupei A a Ligii Campionilor. „Putem să le dăm jumătate din Vâlcea, tot pierd în Rusia“, spunea tehnicianul chimist.

„E dureros că nu ne-am calificat“

Steluţa Luca, una dintre piesele de bază ale Oltchimului în ultimele partide din Liga Campionilor, crede că handbalistele sunt principalele vinovate şi toată lumea trebuie să înveţe din greşeli: „E dureros că nu ne-am calificat. Noi suntem principalele vinovate, dar regretele sunt tardive. Măcar dacă am învăţa din aceste greşeli, să nu le mai repetăm… Aşa am pierdut şi medalia la Mondiale, aşa am ratat şi Cupa Mondială. Nu avem nici o scuză. Trebuia să trecem peste tot, nu numai echipa noastră e obosită, nu numai noi am jucat şi la echipa de club, şi la naţională. Acum trebuie să ne concentrăm doar pe calificarea la Olimpiadă şi pe campionat. Ne pare rău pentru suporterii noştri, i-am dezamăgit, dar o să ne revanşăm“.

A rămas doar titlul, Cupa nu se mai joacă

Pentru handbalistele de la Oltchim a mai rămas de cucerit decât titlul naţional, pentru că FRH a anulat ieri Cupa României la handbal feminin din acest an din cauza programului competiţional încărcat (turneu de calificare la Olimpiadă şi Cupa Mondială de tineret, campionat, cupe europene). În ediţia 2008/2009 a Cupei Cupelor se va califica formaţia de pe locul trei din Liga Naţională. În cazul în care Rulmentul va câştiga această competiţie, în Cupa Cupelor va juca şi ocupanta poziţiei a patra.
În campionat, elevele lui Gheorghe Tadici sunt în prezent pe locul secund al ierarhiei, la două puncte distanţă de Rulmentul Braşov, urmând ca meciul decisiv să fie, cel mai probabil, derbiul de la Râmnicu Vâlcea. Până atunci însă, mare parte a jucătoarelor oltene mai au un obiectiv major de îndeplinit, calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, după turneul preliminar care va avea loc la Bucureşti la finalul acestei luni. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS