23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii ieşiră din moarte clinică

Pandurii ieşiră din moarte clinică

Gloria Buzău – Pandurii 1-3
Stadion „Gloria“
, spectatori: 6.000.
Au marcat: Cl. Ionescu ’61-p. / Vasilache ’38, Orac ’51, Păcurar ’78-p.
Gloria: Barbu – Nejneru, Tudose, Jozici (’57, Şuleap), Ninu – Paleacu, Bicfalvi (’36, Cl. Ionescu), Vlaicu, Eze – Liţu, Guda (’41, A. Nunes). Antrenor: Ştefan Stoica.
Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djakpa – Vasilache (’67, Rusu), Vancea, Stângă, Orac, Iordache (’46, Păcurar) – Al. Piţurcă (’83, Stromajer). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Jozic, Cl. Ionescu, Liţu, Şuleap / Vasilache, Păcurar.
Cartonaş roşu: Ninu (’78).
Au arbitrat: M. Martiş – C. Fecioru, F. Ungureanu.

Pandurii Târgu Jiu a obţinut prima victorie după 17 jocuri în campionat şi continuă să spere la menţinerea în Liga I. 

Degringolada pandurilor a început după 3-0 cu Gloria Buzău pe „Municipal“ şi s-a sfârşit după şase luni şi jumătate în faţa aceleiaşi echipe. Cele trei puncte obţinute pe terenul echipei pregătite de Ştefan Stoica i-au resuscitat pe olteni şi le conferă dreptul să viseze în continuare la Liga I. Pandurii Târgu Jiu a jucat inteligent şi nu a lăsat şanse adversarului. Cu un singur şut pe spaţiul porţii lui Mingote, şi acela facilitat de decizia eronată a centralului Martiş, buzoienii nu puteau emite pretenţii.
Oltenii au pus presiune în terenul Gloriei încă din primele minute, dar Stângă a greşit cu puţin ţinta cu un şut de la marginea careului (‘5). Peste două minute, Piţurcă a ajuns târziu la o centrare în faţa porţii, iar Stângă a luftat la marginea careului mic. Acelaşi Piţurcă, foarte activ, a recuperat o minge la marginea careului advers, a centrat, dar nimeni nu a venit la întâlnirea cu golul (’16). Şi Vasilache l-a încercat pe Barbu cu un şut din interiorul careului, dar rezerva lui Mincă a fost la post (’30). Ştefan Stoica a sesizat pericolul şi l-a introdus pe Claudiu Ionescu, fotbalistul exclus din lot până cu câteva ore înaintea disputei. Dar până să atingă acesta balonul, tabela a fost modificată de Ciprian Vasilache.
Aflat în creştere evidentă de formă, decarul pandurilor a croşetat doi adversari şi a şutat năprasnic de la aproximativ 20 de metri în stânga lui Barbu (’38). Stoica a mai făcut o schimbare ofensivă, dar echipa sa a încheiat prima repriză fără să şuteze măcar o singură dată pe spaţiul porţii lui Mingote.

Păcurar a pus capăt perioadei de criză

Cu Alexandru Păcurar în teren la reluare, în locul lui Iordache, destul de şters, Pandurii Târgu Jiu a continuat să domine. A avut nevoie doar de şase minute pentru a majora avantajul. Vasilache a centrat de pe partea dreaptă, Stângă a sărit fals cu portarul Barbu, care a boxat imprecis, şi Orac a reluat imparabil în dreapta acestuia, din centrul careului (’51). Gloria Buzău a reacţionat şi Nunes, din şase metri, a trimis cu capul puţin pe lângă poartă, irosind singura situaţie de gol a gazdelor (’53).
Dacă fotbaliştii lui Fane Stoica erau incapabili să pună probleme oaspeţilor, le-a dat o mână de ajutor centralul Martiş, care a arătat punctul cu var la o cădere teatrală în careu a lui Claudiu Ionescu. Acelaşi Ionescu a executat şi l-a învins pe Mingote (’61). Chiar dacă Neagoe a întărit defensiva, pandurii au continuat să pună probleme în atac, Popete obţinând un penalti dintr-o fază banală. O degajare fericită l-a găsit liber pe acesta cu portarul Barbu, olteanul fiind incomodat de Ninu în momentul finalizării, iar Martiş a luat măsura cea mai severă, penalti şi eliminare. Păcurar a marcat, risipind emoţiile (’78).
Cu două minute înainte de final, Liţu a luat o acţiune pe cont propriu, l-a depăşit pe Rus, nu şi pe Mingote, care a intervenit excelent. Ultimul cuvânt i-a aparţinut lui Piţurcă, blocat de Barbu în situaţie de unu la unu, în ultima secundă a jocului.

Victorie fără dubii

Ambii tehnicieni au confirmat după meci superioritatea pandurilor. Ştefan Stoica şi-a asumat vina acestei înfrângeri, dar consideră că echipa sa nu este în pericol de retrogradare. „Victoria pandurilor nu poate fi pusă la îndoială. Este clar că a învins echipa mai puternică şi mai bine organizată. Îmi reproşez că nu am ales unsprezecele cel mai corect şi am fost nevoit să fac două schimbări încă din prima repriză, din considerente tactice. M-am aşteptat însă la o mai mare determinare din partea jucătorilor. Am avut un joc haotic şi cred că a fost cea mai slabă evoluţie de când sunt eu la Buzău. Suntem bolnavi, dar nu suntem încă în comă şi nu cred că azi (sâmbătă – n.r.) s-a pierdut totul. Mai sunt în joc 33 de puncte, iar dacă luăm 12, suntem salvaţi“, a spus Stoica.
Şi Neagoe crede că victoria echipei sale nu poate fi contestată. „Este o victorie mare, foarte importantă pentru noi. Ne-am dorit cele trei puncte şi le-am obţinut. Victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. Am fost mai buni decât adversarii noştri. Îmi pare rău pentru Fane Stoica, este prietenul meu şi mi-aş dori ca şi la anul să jucăm amândoi în prima divizie“, a afirmat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII