14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli vrea să-l bată pe Rednic

Napoli vrea să-l bată pe Rednic

Universitatea – Rapid
Stadion „Extensiv“
, mâine, ora 15.30 (Naţional TV).
Formaţii probabile:
Universitatea:
Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, A. Ionescu, Dilevski, Wobay – Baird, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Rapid: Coman – Săpunaru, Maftei, M. Constantin, I. Stancu – Boya, Grigorie, N. Grigore, Cesinha – Pancu – Burdujan. Antrenor: Mircea Rednic.

Deşi Ştiinţa şi Rapid sunt pe locuri diferite, meciul orgoliilor de duminică se anunţă echilibrat şi deosebit de încins, ambele formaţii având nevoie de punctele puse în joc. 

Universitatea Craiova ar putea urca în clasament dacă în următoarele două meciuri, cu Rapid (mâine) şi UTA (joi), ar fi învingătoare, ieşind astfel din zona periculoasă şi aducând linişte în Bănie. Vorbind despre întâlnirea cu alb-vişiniii, patronul oltenilor este foarte optimist, ca de altfel şi jucătorii Ştiinţei, toţi fiind încrezători în şansele gazdelor, ţinând cont de avantajul terenului propriu, dar mai ales de evoluţiile în creştere din ultima perioadă. „Lupta dintre noi, locul 11, şi ei, poziţia a doua, este echilibrată şi veţi vedea pe teren că nu aceasta este diferenţa de valoare dintre cele două echipe“, a declarat, pentru site-ul clubului, Adrian Mititelu, care aşteaptă cadou de la jucători de ziua lui de naştere (astăzi) o victorie în faţa „duşmanului“ Mircea Rednic.
Antrenorul Nicolo Napoli are la dispoziţie tot lotul, italianul urmând să decidă dacă-i va titulariza pe toţi cei trei jucători doriţi de suporteri, Baird, Wobay şi Fl. Costea. Dănănae şi-a ispăşit pedeapsa, astfel încât Napoli are o dilemă şi în privinţa postului de fundaş dreapta, având de ales între acesta, titular de drept, şi Bărboianu, jucător care s-a achitat bine de sarcini în ultimele două partide. Tehnicianul italian nu a uitat momentul de la începutul returului 2003/2004, atunci când Rednic a fost numit în locul lui antrenor principal, vrând acum să-l învingă. „Vom încerca să obţinem un rezultat bun. Va fi un meci greu pentru ambele echipe. Am văzut cum a jucat Rapid cu Poli Timişoara şi nu merita să piardă. Este o echipă puternică, dar avem forţa să obţinem un rezultat bun. Nu ne gândim la un meci egal, vom intra pe teren doar cu gândul la victorie. Din păcate, stadionul Extensiv este mult prea mic pentru toţi suporterii noştri. Arena va fi însă plină şi asta ne bucură foarte mult, întrucât avem nevoie de suporteri, ei vor fi al 12-lea jucător pe teren“, a afirmat Nicolo Napoli.

Derbiuri cu farmec aparte

Giuleştenii au avut un început de sezon 2008 dezastruos – o victorie în patru meciuri disputate (trei în campionat, unul în cupă), iar atmosfera din cadrul echipei nu este bună. Pentru ei, următoarele două partide, cu Craiova (mâine) şi Steaua (joi, în Giuleşti), sunt cruciale.
Despre derbiul de mâine, Nicolae Manea, director tehnic la Rapid, a afirmat pentru GdS: „Am mai spus, meciul cu oltenii, pe terenul formaţiei din Bănie, este dificil. Universitatea Craiova rămâne… Universitatea, o echipă care oricând poate să evolueze bine, aşa cum a făcut-o în ultimul meci, la Urziceni. Cu Unirea, oltenii şi-au revenit de la 0-2, au reuşit să egaleze şi cu puţin noroc ar fi putut să câştige. Cred că în asemenea jocuri, cum este cel de duminică din Craiova, nu se iau prea mult în calcul locurile ocupate de echipe. Oricum, întâlnirile dintre Universitatea şi Rapid au avut întotdeauna un farmec aparte încă de pe vremea când jucam şi eu fotbal. Pe atunci, Craiova avea o echipă valoroasă, deosebită… Dacă ne este teamă de posibila atmosferă incendiară din Bănie? Nu, mai ales că suntem obişnuiţi din Giuleşti cu o asemenea atmosferă. Chiar propriii suporteri ne-au creat deseori o atmosferă ostilă…“.
Emil Dică este suspendat, iar Costin Lăzar şi Vladimir Bozovici, anunţaţi iniţial incerţi, sunt apţi de joc, o decizie în privinţa folosirii lor în meciul de mâine urmând să fie luată de antrenorul Rednic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII