23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de totul sau nimic

Meci de totul sau nimic

Gloria Buzău – Pandurii
Stadion „Gloria“
, astăzi, ora 15.30 (Telesport).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djakpa – Vasilache, Vancea, Fl. Stângă, D. Orac, I. Iordache – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria: Stoicescu – Nejneru, Tudose, Jozic, Gheorghiţă – Paleacu, Bicfalvi, Vlaicu, Eze – Liţu, Simion. Antrenor: Ştefan Stoica.
Vor arbitra: M. Martiş – C. Fecioru, L. Rusandu.

Pentru a mai spera la menţinerea în Liga I, formaţia Pandurii Târgu Jiu este obligată să învingă la Buzău, unde antrenorul Eugen Neagoe mizează pe acelaşi unsprezece ca şi în jocul cu Steaua. 

Pandurii Târgu Jiu joacă la Buzău cartea menţinerii în Liga I, ca şi formaţia locală Gloria. Cele trei puncte sunt vitale pentru gorjeni, care rememorează cu nostalgie ultimul succes din campionat, 3-0 chiar cu Gloria Buzău, pe „Municipal“, înregistrat pe 31 august 2007. „Mi-aduc aminte. Pentru mine este bine că mi-am revenit după cea mai tristă perioadă din cariera mea. Jocul cu Gloria este foarte important pentru noi deoarece au trecut 17 meciuri fără victorie. Ne aflăm într-o situaţie foarte grea şi următoarele patru jocuri sunt decisive. Sunt sigur că, dacă vom câştiga, vor veni şi alte victorii“, a afirmat Păcurar, unul dintre artizanii ultimului succes.
Gloria Buzău nu are secrete pentru Eugen Neagoe, care a urmărit toate jocurile acestei formaţii din 2008. „Va fi cu siguranţă un joc destul de greu. Sper să repetăm jocul bun făcut cu Steaua şi să marcăm goluri. Ne sunt foarte necesare cele trei puncte şi băieţii sunt conştienţi de asta. Am văzut toate cele trei jocuri ale Gloriei din campionat, precum şi cel din Cupa României, dar cu siguranţă vor aborda altfel partida“, a spus Neagoe.
Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în acest sezon, Pandurii împunându-se în Liga I cu 3-0, iar Gloria Buzău, în Cupa României, 3-2, după lovituri de departajare, scorul fiind 0-0 la finalul timpului regulamentar.

Jocul se dispută cu spectatori

Comisia de Apel a FRF a anulat suspendarea de o etapă a terenului Gloriei Buzău, astfel că jocul cu Pandurii se dispută cu spectatori. Gruparea buzoiană fusese sancţionată în urma incidentelor de la partida cu Poli Iaşi, când mai mulţi suporteri au pătrus pe teren. „Geană“ nu este deranjat de anularea pedepsei: „Nu este frumos să se joace fără spectatori. Fotbalul e făcut pentru suporteri, nu să se joace cu porţile închise“.
Eugen Neagoe i-a convocat pentru prima dată în acest an pe Dossey şi Adi Popescu, ultimul revenit după şapte luni, lăsându-i în afara lotului pe Adriano şi Anilton. Dintre cei unsprezece jucători transferaţi în această iarnă la Pandurii, doar trei au intrat acum în vederile tehnicianului oltean, Mingote, Cardoso şi Arrieta.
„Portughezii nu au avut timp să confirme. I-am văzut numai la antrenament şi nu ne putem pronunţa dacă sunt buni şi dacă ne vom baza în continuare pe ei“, a motivat Neagoe.
Ştefan Stoica nu poate conta pe Mincă, suspendat, Vigariu şi Filip, accidentaţi, Cl. Ionescu şi Ioviţă, excluşi din lot. Absenţele buzoienilor nu-l liniştesc pe Neagoe, care este convins că înlocuitorii lor se vor dărui mai mult pentru a rămâne în atenţia lui Stoica. „Ştiu ce probleme sunt la Gloria, dar nu vreau să mă gândesc la indisponibilităţile de acolo. Sunt convins că aceia care vor intra în locul celor absenţi vor încerca să dea totul pentru a demonstra că merită să rămână în echipă. Au văzut că Stoica nu glumeşte dacă i-a îndepărtat pe Ioviţă şi Claudiu Ionescu, jucători vechi la echipă. Nu mă interesează cu cine va începe jocul Gloria Buzău, pe mine mă interesează doar evoluţia noastră şi cum vom aborda partida“, a spus tehnicianul pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU