22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucăm şi câştigăm

Jucăm şi câştigăm

Gaz Metan Mediaş – CSM Vâlcea
Stadion „Gaz Metan“
, astăzi, ora 11.00 (Sport.ro).
Formaţii probabile:
Gaz Metan: Şteţca – Balc, M. Baciu, Şomfălean, Buzea – Curtean, Hoban, E. De Oliviera, Dudiţă – C. Prodan, Boaru. Antrenor: Cristian Puştai.
CSM Vâlcea: Rusandu – Crăciun, Niţu, Vişa, Vlad – Sg. Popescu, Dedu, Labun, M. Voicu – Vidakovic, Boroiban. Antrenor: Marian Bondrea.
Vor arbitra: M. Avram – Ed. Crângaşu, V. Marinescu.

CSM exclude varianta înfrângerii pe terenul medieşenilor, cele trei puncte puse în joc contând enorm în lupta pentru promovare. 

Timp de două etape, CSM Vâlcea şi Gaz Metan Mediaş s-au pregătit pentru derbiul decisiv pentru promovare, care va avea loc astăzi, în Ardeal. Vâlcenii şi medieşenii au avut un parcurs fără greşeală în debutul returului, iar echipa care se va impune va lua o opţiune importantă pentru accederea în primul eşalon, un eventual rezultat de egalitate urmând să le avantajeze pe gazde, care au un avans de trei puncte.

Surprizele lui Bondrea

Pentru prima dată în 2008, tehnicianul vâlcenilor, Marian Bondrea, are mai multe soluţii pentru primul unsprezece. Chiar dacă una dintre regulile fotbalului spune că echipa câştigătoare nu se schimbă, „Profesorul“ va miza mai mult ca sigur în centrul apărării pe Bogdan Vişa, revenit după o etapă de suspendare, în locul tânărului Dandea. Interesant este dacă dinamovistul Crăciun şi-a câştigat un post de titular în urma prestaţiei bune cu IS Câmpia Turzii sau antrenorul Bondrea va miza pe Mihai Pasăre, refăcut după accidentarea de la Hunedoara. Marea surpriză a vâlcenilor ar putea fi mijlocaşul Iosif Melcea, care s-a antrenat normal în ultimele zile şi care ar putea fi aruncat în luptă dacă situaţia din teren o va impune.

„Boro“ promite cel puţin un gol

Unul dintre fotbaliştii aflaţi într-o formă de zile mari, atacantul Laurenţiu Boroiban, autor a două goluri în etapa precedentă cu IS Câmpia Turzii, este sigur că vâlcenii se vor întoarce din Ardeal cu toate cele trei puncte: „Jucăm şi câştigăm! Nu avem emoţii mari, nici nu am avea de ce, doar nu jucăm cu Real Madrid. Pentru noi e un meci ca oricare altul, pe care trebuie să-l câştigăm. Din cauza paşilor greşiţi făcuţi în tur, nu mai avem voie să pierdem puncte multe în partea a doua a campionatului. Fiecare joc este ca o finală pentru noi şi suntem pregătiţi să le câştigăm pe toate. Suntem pregătiţi mental şi sportiv, avem un moral excelent. Voi încerca să marchez din nou, dar important este să câştige echipa. Este esenţial pentru noi să vină cât mai mulţi vâlceni la meci, avem mare nevoie de sprijinul lor“.
Pe tot parcursul săptămânii trecute, oficialii celor două formaţii au ironizat echipele adverse. Războiul declaraţiilor a fost deschis de ardeleni, care le-au transmis oltenilor că trebuie să se teamă, pentru că nu au valoare. În replică, vâlcenii au spus că fotbaliştilor de la CSM le este frică să mai iasă şi la antrenament. Interesant este că, în campionatul trecut, Gaz Metan a ajutat CSM-ul în tentativa de promovare, învingând pe Dacia Mioveni în penultima etapă, meciul fiind considerat „aranjat“ cu multe zile înainte. În partida din tur, formaţia din Zăvoi s-a impus cu 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS