22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEugen Neagoe nu face modificări

Eugen Neagoe nu face modificări

Mulţumit de evoluţia echipei în partida cu Steaua, antrenorul Eugen Neagoe mizează şi cu Gloria Buzău pe acelaşi lot, singura modificare fiind operată pe banca de rezerve, unde portarul Dossey îi va lua locul lui Adriano. „Mai sunt două zile până la ora meciului. Nu avem contracte de titulari cu nimeni. Am pierdut cu Steaua şi s-ar putea ca unii să nu intre din primul minut la Buzău“, a declarat Neagoe.

Acesta va miza pe un singur vârf împins, Alexandru Piţurcă, dar mijlocaşii laterali, Vasilache şi Iordache, vor avea sarcini mai ofensive decât cu Steaua. „Nu vreau să iau în calcul decât victoria. În partida de sâmbătă trebuie să jucăm cu cap pentru a învinge. Un meci nu se câştigă numai cu atacanţi în teren şi evoluând ultraofensiv. Îmi place să cred că avem în lot jucători foarte inteligenţi“, a mai spus Neagoe.

 

Au pus mâna pe cheia succesului

 

Pandurii speră să găsească la Buzău calea spre victorie după şase luni şi jumătate, după ce clubul din Târgu Jiu a primit din partea artistului plastic Ovidiu Pârâianu o lucrare din aur în care se regăsesc operele lui Brâncuşi, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, denumită „cheia succesului“. Pârâianu i-a donat şi antrenorului Eugen Neagoe o cheiţă pe care tehnicianul trebuie să o poarte în timpul meciului, la reverul hainei. „Îmi doresc ca aceste lucrări să vă aducă noroc“, a urat artistul echipei Pandurii. „Sper să reuşim să desfacem cu această cheie şi porţile adverse“, a replicat Neagoe.

Acesta a cerut, mai în glumă mai în serios, o cheie şi pentru Alexandru Piţurcă, atacant care a marcat un singur gol pentru Pandurii în Liga I. „Lui Piţurcă nu putem să-i dăm ceva să dea goluri?“, a întrebat „Geană“.

 

Gloria Buzău, ultima victimă

Pandurii a uitat să câştige în Liga I, ultimul succes datând din 31 august 2007, când echipa lui Neagoe învingea cu 3-0 Gloria Buzău pe „Municipal“. De atunci, gruparea gorjeană a mai disputat 17 jocuri, practic un tur de campionat, şi nu s-a mai întâlnit cu succesul. Doar Gaz Metan Mediaş, în sezonul 2000 – 2001, a strâns mai multe jocuri consecutive fără victorie în prima divizie în România, 21, între etapele 2 – 22. Oltenii ocupă locul 2 pe podiumul ruşinii, alături de alte trei formaţii, Corvinul (etapele 14-30, sezonul 1991-1992), Jiul Petroşani (etapele 17-33, sezonul 1997-1998) şi Sportul Studenţesc (etapele 18-34, sezonul 1997-1998), toate retrogradând la finalul campionatelor respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS