17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTaher reînfiinţează FC Electroputere

Taher reînfiinţează FC Electroputere

Prezent ieri la Craiova, omul de afaceri Fathi Taher a declarat că echipa FC Electroputere va fi reînfiinţată în scurt timp. „Mi se pare normal să investesc pe lângă uzină şi în echipa de fotbal şi credeţi-mă că nu va fi nici o enclavă a lui Dinamo sau Rapid, aşa cum s-a speculat. Domnul Adrian Mititelu ţine cu Universitatea Craiova şi mi se pare normal să apere bunul oraşului. Dar ar trebui să se gândească la o colaborare între Universitatea şi Electroputere. Vrem să renovăm stadionul din cartierul Valea Roşie. Deocamdată nu m-am hotărât dacă vom lua un loc în Divizia C sau în B“, a declarat Taher, care este preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Electroputere SA. Acesta a dezvăluit că noul preşedinte al clubului va fi Marcel Iancu, iar antrenor intenţionează să-l numească pe Marian Bondrea, tehnician care şi-a propus, în acest sezon, să promoveze în Liga I cu CSM Râmnicu Vâlcea.
Unul dintre artizanii reînfiinţării FC Electroputere este Cornel Mondea, directorul uzinei care va da numele echipei şi omul sub conducerea căruia echipa reuşea să se califice în Cupa UEFA la finalul sezonului ’91-’92, terminând pe locul trei, înaintea Universităţii Craiova. „Am discutat în cadrul Consiliului de Administraţie reînfiinţarea echipei de fotbal şi s-au trasat sarcini exacte. Domnul Marcel Iancu este unul dintre cei care se vor ocupa de reînfiinţarea echipei, adică de tot ceea ce înseamnă acte şi un plan de bătaie. În funcţie de planul domnului Iancu vom stabili toate detaliile, inclusiv bugetul“, a declarat ieri Cornel Mondea.
Cât priveşte numirea lui Bondrea la cârma noii echipe FC Electroputere, Mondea susţine că este prematur de discutat. „Marian Bondea este un antrenor bun, au fost ceva discuţii, dar situaţia este mai delicată pentru că este sub contract“, a mai spus Mondea. Bondrea este antrenorul cu care FC Electro reuşea, începând cu 1989, două promovări consecutive, din Divizia C, până în Divizia A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII