17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO să fie un meci de bătaie!

O să fie un meci de bătaie!

„Puriul“ a afirmat că derbiul orgoliilor de duminică de pe „Extensiv“, Universitatea – Rapid, va fi un meci de care pe care, adică de 1 sau 2.

– Partida de duminică, Universitatea – Rapid, a şi început. Există o presiune mare asupra acestui derbi al orgoliilor din mai multe puncte de vedere, o resimţiţi?
– Da, da… Şi asta ţinând cont de situaţia Craiovei, dar şi a noastră. Suntem încă pe locul II, dar venim la Craiova după un rezultat slab acasă, 0-1 cu Poli Timişoara, însă după un joc bun, aş putea spune chiar cel mai bun în acest început de sezon 2008. Sigur, nu sunt mulţumit de rezultat. Am încredere în băieţii mei, ne jucăm şansa până la capăt. Ştim că duminică nu o să fie un meci uşor, cunosc foarte bine atmosfera oltenească de acolo!
– Unii suporteri olteni şi chiar şi unii rapidişti vă contestă. N-ar fi exclus ca în Bănie să fiţi întâmpinat cu unele scandări împotriva dumneavoastră. Vă aşteptaţi probabil la asemenea „felicitări“?!
– Mă aştept la orice, sunt obişnuit. De când am venit la Rapid, m-am confruntat cu unele probleme. Toate au plecat de la o declaraţie a mea mai veche despre Rapid, pe care am regretat-o, mi-am cerut şi scuze, dar galeria Rapidului a continuat războiul cu mine. Ei trebuie însă să susţină echipa… Şi jucătorii rapidişti au simţit asta, adică şi faţă de ei au fost unele injurii, ceea ce mi se pare nefiresc, anormal. Din toată această poveste doar Rapid pierde.

Un egal nu avantajează pe nimeni

– După înfrângerea cu Timişoara, aţi anunţat că la Craiova veniţi să recuperaţi punctele pierdute…
– Venim pentru victorie! Pe ce mă bazez? Pe valoarea echipei, ştiu ce pot jucătorii Rapidului şi cred că la Craiova vom face un altfel de meci decât cel cu Timişoara.
– V-a plăcut evoluţia Universităţii în meciul de la Urziceni?
– Spre surprinderea mea, oltenii au jucat foarte bine la Urziceni. Am văzut şi meciul Universităţii cu CFR Cluj, unde, chiar dacă au pierdut, oltenii n-au jucat rău, dar au făcut unele greşeli din care au primit goluri.
– Ca atare, un meci dificil duminică!
– Şi noi, şi Craiova avem nevoie de cele trei puncte. Dacă Universitatea pierde, intră iarăşi într-o zonă periculoasă. Dacă pierdem noi, riscăm să pierdem locul II. O să fie un meci de bătaie! Am vorbit cu jucătorii, le-am explicat dificultatea disputei de la Craiova… Este un joc de care pe care, adică de 1, 2, deoarece un egal nu avantajează pe nimeni.
– În următoarele două etape, în meciurile Rapidului cu Universitatea (de la Craiova) şi Steaua (din Giuleşti), vă jucaţi într-un fel scaunul de antrenor în Giuleşti?
– Dacă nu vor fi rezultate pozitive, trebuie luată o decizie. Eu am venit la Rapid să fac bine, nu rău, aşa că vom vedea. Şi la Craiova am venit pentru a face lucruri bune…

Nu sunt principalul vinovat de retrogradarea Craiovei în 2005

– Ştiinţa însă a retrogradat în 2005!
– Mă doare faptul că mai sunt voci care mă acuză că, vezi Doamne, din cauza mea ar fi retrogradat Universitatea. Eu am fost antrenor principal în primele opt etape şi pentru care îmi asum responsabilitatea. Când am plecat de la Craiova atunci, era doar etapa cu numărul opt. Au urmat alte şapte etape în tur, plus returul, adică era timp de salvare… De exemplu, când am preluat Vasluiul, în campionatul 2005/2006, echipa moldoveană era pe ultimul loc, avea doar şase puncte, mai puţine decât avea Craiova când am plecat în toamna lui 2004, dar am salvat Vasluiul de la retrogradare! Este însă adevărat că la Vaslui am avut o conducere care a fost alături de mine, ceea ce nu s-a întâmplat la Universitatea Craiova. Ca să închei subiectul, mi se pare nefiresc să se spună că Mircea Rednic este principalul vinovat de retrogradare în condiţiile în care, repet, am fost antrenor doar opt etape din 30.
– Revenind la zi, credeţi că terenul mai mic, mai greu de la „Extensiv“ avantajează duminică vreo echipă?
– Ambele formaţii joacă pe acest teren, aşa că nu văd de ce ar putea să avantajeze pe una sau pe alta.

Ultimatum pentru Rednic
Patronul grupării giuleştene, George Copos, i-a transmis antrenorului Mircea Rednic că înfrângerea cu Poli Timişoara a fost ultima pe care o mai acceptă în acest sezon. „Trebuie să o reparăm repede, gata cu accidentele. Trebuie să câştigăm totul începând de duminică“ a fost avertismentul lui Copos. „Următoarele două meciuri, cu Universitatea şi Steaua, sunt cruciale pentru noi, pentru jucători, pentru conducerea tehnică şi pentru echipă. Sperăm să avem forţa să le câştigăm pe ambele şi să rămânem acolo sus, unde merităm“, a spus şi portarul giuleştenilor, Daniel Coman. În partida cu Ştiinţa, la Rapid ar putea reveni Costin Lazăr, a cărui accidentare nu a fost aşa de gravă cum s-a crezut iniţial, şi Vladimir Bozovic, care este refăcut din punct de vedere medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII