20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeritam să ajungem în semifinale

Meritam să ajungem în semifinale

Antrenorul Oltchimului vrea să le dedice suporterilor eventuala victorie cu Gyor, din ultima etapă a Ligii Campionilor, şi nu crede că Nürnberg poate realiza surpriza la Togliatti.

Chiar dacă Oltchim este la un pas de a părăsi Liga Campionilor înainte de faza semifinalelor, obiectiv pe care chimistele îl aveau de îndeplinit, partida cu ETO Gyor, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19.30, are o miză importantă. Dacă gruparea olteană se va impune, la orice diferenţă de scor, Liga Naţională de handbal feminin va avea în următoarele două sezoane două reprezentante în cea mai puternică competiţie din Europa.
„Vrem să dedicăm ultima victorie suporterilor, care au fost şi vor rămâne alături de noi. Nu vom ajunge în semifinale chiar dacă eu cred că meritam. Gândiţi-vă numai că trei din cele patru formaţii care sunt în careul de aşi au câte o înfrângere pe propriul teren, iar noi, care rămânem acasă, nu avem. Asta e viaţa, poate tot răul este înspre bine“, a afirmat Gheorghe Tadici. Antrenorul Oltchimului nu crede în minuni şi este convins că FC Nürnberg va pierde la Togliatti: „Şi dacă le promitem că le dăm jumătate din Vâlcea, nemţoaicele tot pierd în Rusia. Dacă nu pierd la opt goluri, ci la cinci, pe noi nu ne mai interesează. Din păcate, noi am făcut egal la Nürnberg şi acolo a fost cheia calificării“.

„Gyor a jucat la jumătate din potenţial“

Gheorghe Tadici a lăsat să se înţeleagă că meciul de la Gyor, pierdut de unguroaice cu Lada, a fost suspect. „Dacă te uiţi la ultimele trei partide jucate de Gyor, îţi dai seama uşor că o parte din handbaliste au jucat cam la 50% din potenţial. Mă refer aici la Spiridon, Gorbitz şi la altele. Eu nu mă leg de faptul că au lipsit Palinger şi Tomori, orice echipă poate avea jucătoare accidentate, aşa cum este şi cazul nostru, dar, în mod normal, Gyor trebuia să se impună. Au jucat în faţa a 3.000 de spectatori, eu unul nu mai puteam ridica privirea la ei după un astfel de meci. Este posibil ca la mijloc să fi fost şi un interes al echipei Hypo Viena. Una era ca austriecele să joace la Vâlcea, în faţa a 3.000 de spectatori, şi alta să joace la Togliatti, cu 1.500, şi într-o cu totul altă atmosferă. Una peste alta, concluzia mea este că ne-am făcut-o cu mâna noastră şi nu trebuie să mai dăm vina pe nimeni“, a spus Tadici, care nu-şi pune problema demiterii, fiind sprijinit 100% de managerul Constantin Roibu.

60 de unguri o vor susţine pe Gyor

Partida de sâmbătă este una de risc major pentru forţele de ordine, având în vedere că ETO Gyor va fi încurajată la Vâlcea de o galerie de aproximativ 60 de persoane.
Echipa din Ungaria va ajunge mâine în România şi va pleca imediat după terminarea celor 60 de minute ale întâlnirii. Delegaţia oaspete, care va avea în jur de 40 de persoane, va fi cazată la hotelul Orizont din Căciulata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS