18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportZile decisive pentru Oltchim

Zile decisive pentru Oltchim

Oltchim – FC Nürnberg
Sala Sporturilor „Traian“
, astăzi, ora 19.00
(Sport.ro).
Formaţii probabile:
Oltchim: Huţupan – Maier, Gâlcă, Meiroşu, Motogna, Lecuşanu, Nechita. Antrenor: Gheorghe Tadici.
FC Nürnberg: Krause – Gubova, Sivakova, Luber, Rosler, Rohde, Kubasta. Antrenor: Herbert Müller.
Vor arbitra: Andrei Gousko, Siarhei Repkin (Belarus).
Observator EHF: Tarik Cengiz (Turcia).

Oltchim va întâlni astăzi pe FC Nürnberg şi se roagă ca Gyor să nu se dea la o parte din faţa rusoaicelor de la Lada Togliatti.

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea trăiesc intens acest final de săptămână, decisiv pentru calificarea în „careul de aşi“ al Ligii Campionilor. Elevele lui Gheorghe Tadici au un meci considerat uşor pe propriul teren, astăzi, de la ora 19.00, în faţa campioanei Germaniei, FC Nürnberg, formaţie care s-a resemnat cu ultima poziţie a clasamentului şi nu mai are nici măcar şanse teoretice de accedere în semifinale. Nemţoaicele vin însă la Râmnicu Vâlcea din postura echipei care nu mai are nimic de pierdut, iar tehnicianul timişorean Herbert Muller este decis să mai puncteze o dată în războiul pe care-l poartă de doi ani cu omologul său de la Vâlcea.
De partea cealaltă, Gheorghe Tadici vrea răzbunare pentru egalul din tur, obţinut de Nürnberg chiar în ultima secundă, punctul pierdut în Germania putând să le coste scump pe vâlcence. În disputa de astăzi, principalul pericol pentru Oltchim vine de la cei doi interi puternici ai nemţilor, Miriam Simakova şi Anna Rosler, cea de-a doua marcând golul egalizator din tur.
Oltchim se confruntă cu mari probleme de efectiv, Tadici neputând conta nici de această dată pe pivotul Oana Manea, care se adaugă la lista indisponibilelor din care mai fac parte Roxana Gheorghe, Vali Elisei, Iulia Puşcaşu şi Roxana Gatzel. Cel puţin una din ultimele două jucătoare va fi trecută pe foaia oficială a jocului, dar nu va fi folosită. „Ar da rău ca la un meci de pe propriul teren să venim cu un număr prea mic de jucătoare. Măcar 14 handbaliste de câmp să avem şi noi“, a spus Gheorghe Tadici.

Atmosfera s-a detensionat

Atmosfera de la Oltchim pare liniştită înainte de penultimul meci din Grupa A semifinală a Ligii Campionilor. Tehnicianul Gheorghe Tadici a purtat discuţii cu jucătoarele chimiste, în urma scandalului mediatic din ultimele zile, foarte mult contând că ex-zălăuanul şi-a cerut scuze public faţă de cele două jucătoare emblematice ale grupării oltene, Steluţa Luca şi Luminiţa Huţupan Dinu.

Veşti bune din Ungaria?

Meciul decisiv pentru Oltchim va avea loc însă duminică, la Gyor, acolo unde vicecampioana Ungariei primeşte vizita rusoaicelor de la Lada Togliatti. Pentru a păstra şanse reale la accederea în faza semifinală, chimistele au mare nevoie de un succes al unguroaicelor sau măcar de un rezultat de egalitate. Vestea proastă este că una din piesele importante ale gazdelor, portarul Palinger, s-a accidentat în disputa câştigată de Gyor la Nurnberg şi nu va juca. „Nu cred că este minciună această accidentare. Chiar am informaţii că Palinger este indisponibilă. Nu îmi este teamă de această absenţă, pentru că Gyor are şi alt portar de naţională care poate face treabă bună“, a comentat Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS