19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvingători după trei reprize de prelungiri

Învingători după trei reprize de prelungiri

SCM-U Craiova s-a impus cu 101-95 în disputa cu CSM Bucureşti, în urma unui meci-maraton, în care a fost nevoie de trei reprize de prelungiri pentru a se stabili echipa învingătoare. Partida a început la ora 20.00 şi s-a încheiat în jurul orei 22.30.

SCM-Universitatea Craiova a debutat cu victorie la turneul semifinal al Divizei B masculine, competiţie găzduită de Sala Sporturilor din Bănie. Elevii lui Paul Nicolae şi Marius Toma s-au impus cu 101-95 în faţa formaţiei CSM Bucureşti, după trei reprize de prelungiri.
Oltenii au avut un început de meci destul de ezitant. Jocul celor trei sârbi, Nisavic, Milosevic şi Lekic, nu a mai strălucit ca în partida cu Energia Rovinari, din urmă cu o lună. Chiar şi aşa, SCM-U conducea la pauză cu 43-35. Sfertul trei a fost dominat de bucureşteni, iar cel de-al patrulea s-a echilibrat. După timpul regulamentar pe tabelă se înregistra un rezultat de egalitate, 69-69. Conform regulamentului, s-a disputat o repriză de cinci minute de prelungiri. Egalitatea s-a menţinut, scorul devenind 78-78. A urmat a doua repriză de prelungiri, care s-a încheiat 88-88. Abia în a treia repriză de prelungiri craiovenii s-au desprins la 101-95 şi au câştigat jocul.

A debutat şi Călinescu

„Un meci nebun, dar în acelaşi timp foarte frumos. Am crezut mereu că vom câştiga. M-am bazat pe jucătorii mei, care erau mult mai experimentaţi decât adversarii. Pot să spun că banca de rezerve ne-a ajutat, mai ales în prelungiri“, a explicat după meci antrenorul Paul Nicolae. Acesta a adăugat: „Cred că au luat meciul prea uşor, după ce au văzut că echipa adversă este formată mai mult din copii. Eu zic că vom arăta altă faţă joi seară, cu Granitul Bucureşti“.
Paul Nicolae a remarcat că, dintre toţi jucătorii săi, sârbul Milosevic a arătat cel mai puţin din potenţialul său, dar a adăugat că acesta l-a anunţat că nu s-a simţit prea bine în ziua meciului cu CSM Bucureşti. Pentru echipa craioveană a debutat şi Victor Călinescu, un jucător sosit în urmă cu câteva zile de la Piteşti. Chiar dacă nu au prins o zi prea bună, sârbii de la SCM-U au marcat cele mai multe puncte pentru echipa lor, după cum urmează: Lekic (28 de  puncte), Milosevic (24) şi Nisavic (18). Şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor: Andonie (11), Lăpădat (7), Liculescu (9), Călinescu (4). Au mai jucat: I. Corneanu şi D. Popescu. În celelalte două partide din prima zi, Granitul Bucureşti a învins Laguna Bucureşti, scor 86-79, iar Politehnica Iaşi a trecut cu 82-65 de CSS Giurgiu. Aseară s-au disputat partidele: Laguna Bucureşti – CSS Giurgiu, CSM Bucureşti – Politehnica Iaşi şi Granitul Bucureşti – SCM-U Craiova, iar astăzi sunt programate meciurile: CSM Bucureşti – CSS Giurgiu (ora 15.30), Granitul Bucureşti – Poli Iaşi (17.30) şi SCM-U Craiova  – Laguna Bucureşti (19.30).

Şi Energia a început cu victorie

Cealaltă echipă olteană din Divizia B, Energia Rovinari, a câştigat primul meci din cadrul turneului semifinal de la Baia Mare. Gorjenii s-au impus miercuri seară cu scorul de 88-67 în faţa formaţiei Gladiator Cluj. Ieri, după închiderea ediţiei, Energia a întâlnit Corona Braşov, iar astăzi, de la ora 18.20, va înfrunta echipa gazdă, Vulturii Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU